Ads Top

Stedin verbetert elektriciteitsnet Den Haag Escamp en Segbroek

Stedin werkt tot april 2013 in Den Haag aan een beter elektriciteitsnet in de stadsdelen Escamp en Segbroek. De installatie in het verdeelstation Hengelolaan van de netbeheerder wordt vernieuwd en uitgebreid. Daardoor is het elektriciteitsnetwerk in het gebied op afstand bestuurbaar en is er meer capaciteit voor de klanten. Stedin investeert in dit project ruim 3,3 miljoen euro.
In het verdeelstation zijn nieuwe installaties geplaatst zoals extra zogenoemde 25.000 volt schakelvelden waarmee de elektriciteit gedistribueerd wordt.
In het 25/10 kV (25.000/10.000 Volt) verdeelstation Hengelolaan worden de systemen vernieuwd. Daarnaast wordt de capaciteit van de zogenoemde velden uitgebreid. Dat biedt meerdere voordelen. Bij een eventuele stroomuitval is de storing sneller op te lossen voor Stedin. Het nieuwe systeem is namelijk gedeeltelijk op afstand bedienbaar vanuit het Bedrijfsvoeringcentrum (BVC) van de netbeheerder. In het station Hengelolaan wordt bovendien een derde transformator bijgeplaatst en aangesloten op het net.
De vernieuwingen zorgen voor een robuuster elektriciteitsnet in onder andere de wijken Morgenstond, Leyenburg, Bloemenbuurt, Vruchtenbuurt, Houtwijk, Bohemen en Kijkduin. De extra capaciteit in de stations wordt daarnaast benut voor de energievoorziening van de nieuwbouw van het Stadsdeelkantoor Escamp, de uitbreiding van het HagaZiekenhuis en de dit jaar geopende Aardwarmtecentrale op de Leyweg.
Om dit mogelijk te maken heeft Stedin naast de vernieuwingen ook extra kabels gelegd tussen haar verdeelstations Hengelolaan en Appelstraat. Om te voorkomen dat omwonenden ook in de toekomst overlast hebben van de werkzaamheden op straat, heeft Stedin tegelijkertijd haar gasleidingen vervangen bijvoorbeeld op de Leyweg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.