Ads Top

NMa trekt vergunning Orro in

De NMa heeft vandaag de vergunning van Orro Energy (hierna: Orro) ingetrokken voor de levering van elektriciteit en gas aan klanten. Orro levert aan consumenten en zakelijke afnemers. Zij hoeven zich geen zorgen te maken omdat hun energievoorziening gegarandeerd is. Er treedt nu een regeling in werking die er voor zorgt dat klanten stroom en gas blijven ontvangen.

Orro verkeert in financiële problemen en verwacht op zeer korte termijn een faillissement. Orro is niet langer in staat om de ingekochte energie te betalen, waardoor Orro haar klanten niet meer kan bedienen. Daarom heeft de NMa ingegrepen door de vergunning in te trekken. De levering van energie is de komende tien werkdagen gegarandeerd door de landelijke netbeheerders TenneT en Gasunie Transport Services (GTS).

In deze periode wordt gezocht naar een oplossing voor de klanten van Orro. Bijvoorbeeld een leverancier die alle klanten overneemt of een evenredige verdeling onder de overige energieleveranciers. In deze tien dagen kunnen klanten van Orro even niet zelf overstappen naar een andere energieleverancier van eigen keuze. Zodra zij bij een andere leverancier zijn ondergebracht worden de klanten hierover geïnformeerd. Indien een klant niet tevreden is over die nieuwe leverancier of diens tarieven of voorwaarden, kan hij naar een andere leverancier overstappen. Hierbij geldt de gebruikelijke opzegtermijn van 30 dagen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.