Ads Top

Energiefraude opgelost bij integrale controle Den Haag Wateringse Veld

Bij een integrale controle in Den Haag Wateringse Veld hebben netbeheerder Stedin, Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie energiefraude opgespoord. Dinsdag bezochten zij 29 woningen aan de Madridweg om de energieaansluiting te controleren. Hierbij werd in elf gevallen fraude geconstateerd aan de elektriciteits- en/of gasaansluiting. Vier woningen worden later bezocht, omdat de bewoners niet thuis waren.
Bij negen van de elf woningen heeft Stedin stroom en/of gas afgesloten, omdat er illegale handelingen aan de energiemeter waren verricht. De actie werd uitgevoerd in samenwerking met agenten van bureau Beresteinlaan van Politie Haaglanden en een Officier van Justitie van het OM Den Haag.
Zo kon er onmiddellijk nadat Stedin onregelmatigheden had geconstateerd door de politie en OM gekeken worden naar eventuele strafrechtelijke vervolgingsmogelijkheden. Aan de bewoners van de negen woningen die zijn afgesloten van gas en elektriciteit zal Stedin een naheffing opleggen. Pas na betaling van die naheffing zullen de meters opnieuw worden aangesloten. Verder moeten deze bewoners de nieuwe meter en de installatiekosten daarvan betalen.
Stedin besteedt naar eigen zeggen veel zorg en aandacht aan de kwaliteit van het energienet om klanten veilig en continu van energie te voorzien. Energiefraude en illegale aanpassingen van de elektriciteits- en gasaansluiting kunnen leiden tot onveilige en zeer brandgevaarlijke situaties. Twintig procent van de woning- en bedrijfsbranden wordt veroorzaakt door illegale aanpassingen van de elektriciteits- en gasaansluiting.
In meerdere regio’s zoals Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond werken Politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en Stedin samen in de aanpak van energiediefstal. Vaak is bij diefstal een nauwe relatie met de aanwezigheid van hennepkwekerijen. De aanpak richt zich echter ook op frauduleuze handelingen aan energiemeters.
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.