Ads Top

Pure energie voor De Groene Grachten

Vrijdag 30 november 2012 tekenden Wubbo Ockels (initiatiefnemer De Groene Grachten) en Alfons Wispels (directeur Raedthuys Groep) een samenwerkingsovereenkomst. De Groene Grachten wil het energiegebruik van de grachtengordel verduurzamen. Raedthuys gaat lokaal opgewekte duurzame energie leveren.
De Groene Grachten heeft Raedthuys gevraagd om, samen met andere founding partners, naar een efficiënt en duurzaam energieverbruik in de Amsterdamse grachtengordel toe te werken. Deze andere partners zijn: Gemeente Amsterdam, Search B.V., Liander, Philips, VMW Taxand en Stadsherstel Amsterdam. Eerst wordt gekeken wat er bespaard kan worden, want wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken of te kopen. Vervolgens wordt gekeken hoe en hoeveel duurzame energie de klant zelf kan produceren. Raedthuys vult de resterende energiebehoefte - indien nodig - aan met zelf geproduceerde groene stroom.
Grachtenpandbewoners die niet zelf in staat zijn (zonne)energie te produceren worden andere opties geboden. Zij kunnen bijvoorbeeld als collectief investeren in een windmolen of een zonnecentrale. Ook biedt Raedthuys financiële producten zoals (wind)obligaties. Het betrekken van de burger bij haar energieprojecten zit het Enschedese bedrijf in de genen. Sinds 1995 maakten vele duizenden geïnteresseerden al gebruik van de duurzame investeringsmogelijkheden van de onderneming.
De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels waarmee hij een doorbraak wil realiseren in het verduurzamen van de panden binnen de Amsterdamse grachtengordel. De grachtengordel viert in 2013 zijn 400 jarig bestaan; dit project denkt alvast na over de komende 400 jaar. De Groene Grachten ontwikkelt een totaalpakket voor pandeigenaren en bewoners om zelf energie te besparen en groene energie op te wekken. Daarmee laat De Groene Grachten zien dat zelfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. In 2012-2013 gaat de organisatie aan de slag met een aantal monumentale panden van Stadsherstel Amsterdam N.V..

Raedthuys Pure Energie
Raedthuys is het 'groenste' energiebedrijf en werkt volledig klimaatneutraal. Zij produceren alleen groene, duurzame energie. Alle windmolens en zonne-installaties van dit energiebedrijf staan bovendien in Nederland. Als afnemer stap je op de fiets, in de trein of in de (elektrische) auto en je rijdt er zo naartoe. Raedthuys levert alleen energie, die het bedrijf zelf ook heeft opgewekt. Klanten krijgen dus geen kolenstroom voorzien van buitenlandse groencertificaten. Groene energie en uitsluitend uit Nederland: donkergroen dus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.