Ads Top

Europa's grootste smart energy evenement keert terug naar Amsterdam

Meer dan 6500 smart energy professionals zullen van 9 t/m 11 oktober in Amsterdam samenkomen voor de 14e editie van Metering, Billing/CRM Europe. Dit evenement is uitgegroeid tot de grootste industrie conferentie en expo van Europa. Gelijktijdig vinden Transmission & Distribution/Smart Grids Europe en Smart Homes 2012 plaats gedurende deze drie dagen.
Tijdens de verschillende presentaties op dit evenement zullen meer dan 200 verschillende experts aan het woord komen. 300 toonaangevende solution providers zoals Siemens, Deutsche Telekom, Landis+Gyr, Toshiba, Intel, Schneider Electric en Telvent exposeren de nieuwste technologieen en oplossingen.
"De traditionele, gecentraliseerde energie sector doorgaat een aardverschuiving in de manier waarop elektriciteit wordt geproduceerd, beheerd en geconsumeerd", zegt Metering, Billing/CRM Europe event director Aida Mezit, "de toenemende vraag, de voorzieningszekerheid en de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering vragen om ontwikkelingen van smart grid en energiezuinig gedrag."
Het tempo waarin de smart home technologie zich ontwikkeld heeft de markt verrast. Technologische innovatie, partnering en de betrokkenheid van klanten zijn belangrijke thema's die worden onderzocht op de Smart Homes conferentie en expo, waar energieleveranciers, telekombedrijven en fabrikanten bijeen gebracht worden.
"Het gaat goed met de Europese slimme elektriciteitsnetten ofwel smart grids, ondanks de economische crisis in Europa en de sector heeft in de afgelopen jaren een groeiend aantal smart grid-projecten gezien", zegt Aida Mezit.
Vier spelers in het Nederlandse energielandschap; Liander, Siemens, KPN en TNO, bundelen hun krachten tijdens het evenement. Met de "Energy Experience" die 900 m2 beslaat op de beurs laten zij zien hoe slimme netwerken zowel de sector als maatschappij veranderen.
Bram Reinders van Liander zegt: "Zoals de Energy Experience zal laten zien, is het doel van Liander om de samenwerking tussen de Europese Commissie, regeringen, onderzoekstinstellingen, de financiele sector en international organisaties te stimuleren. Door samen te werken aan nieuwe energie technologien zal de huidige energie infrastructuur compleet opnieuw ontworpen worden en de mogelijkheden voor onze klanten worden vergroot."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.