Ads Top

Duurzame Groeicoalitie deelt verankeren duurzaamheid in ondernemingen

Dinsdag heeft de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) haar eerste publicatie “Towards Sustainable Growth Business Models” uitgebracht. De resultaten werden gepresenteerd op een speciaal evenement bij Ernst & Young Amsterdam. Het evenement trok ruim 120 leiders vanuit het bedrijfsleven, de overheid, multi-stakeholder organisaties en de wetenschap en bood een platform voor kennisdeling over duurzame business modellen. Er werd onder meer gediscussieerd over strategische en operationele besluitvorming die hiervoor nodig is, innovatie, geïntegreerde verslaggeving, synergie tussen de afdelingen financiën en duurzaamheid, alsmede de impact van sociale- en milieuprestaties op investeringsbeslissingen.
De coalitie brengt de ceo’s van Nederlandse multinationals Unilever, DSM, AkzoNobel, FrieslandCampina, Philips, Shell, KLM en Heineken samen. Hun gezamenlijke overtuiging is dat financiële en economische groei direct verband houdt met sociaal en maatschappelijk rendement. Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW: “Ik geloof sterk in de kracht van ondernemerschap, en het vermogen van bedrijven om praktische oplossingen te vinden en te implementeren, voor de wereldwijde uitdagingen van vandaag. Met deze publicatie ontwikkelen en delen wij kennis. Het bevat een grote variëteit aan praktijkvoorbeelden en biedt praktisch inzicht in de wijze waarop duurzaamheid binnen organisaties kan worden verankerd. Daarnaast heeft de coalitie tien succesfactoren geïdentificeerd, die nodig zijn om duurzame business modellen te realiseren. Door deze kennis te delen, faciliteren we de bredere dialoog, promoten we “peer learning” en geven wij een impuls aan groene groei.”
Naast het ontwikkelen en delen van kennis stimuleert de Dutch Sustainable Growth Coalition ook de dialoog met beleidsmakers; zowel in Nederland als over de grens. De DSGC werd eerder dit jaar gelanceerd bij de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum in Davos. De leden van de coalitie hebben sindsdien actief bijgedragen aan diverse conferenties, waaronder de duurzaamheidstop Rio +20. In juni vond een eerste officiële ontmoeting plaats met premier Rutte

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.