Ads Top

Atoomagentschap: beveiliging kerncentrales Nederland in orde

Uit een uitgebreid onderzoek van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) blijkt dat kerncentrales en andere nucleaire installaties in Nederland aan alle eisen voor beveiliging voldoen. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) woensdag 19 september 2012 aan de Tweede Kamer. Minister Verhagen is tevreden over het onderzoek: 'Nederland voldoet aan de bestaande eisen en werkt aan verdere invoering van de nieuwste eisen als het gaat om beveiliging. Veiligheid bij kerncentrales moet voorop staan.
De beveiliging van alle Nederlandse nucleaire installaties is door het IAEA onder de loep genomen: de kerncentrale in Borssele, NRG Petten en de onderzoeksreactor in Delft. Het IAEA beveelt aan de nieuwste internationale beveiligingsvoorschriften ook in de Nederlandse wet- en regelgeving op te nemen.
De missie van de IAEA heeft de Nederlandse nucleaire installaties in de periode van 2005 tot 2012 4 keer bezocht. Nederland is het eerste West-Europese land waar de IAEA de complete reeks aan inspectiebezoeken heeft voltooid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.