Ads Top

Duurzamer onderwijs: daag de TU/e uit

Hoe kan de TU/e het thema duurzaamheid nog beter integreren in het onderwijs? Dat is de vraag waarmee de universiteit studenten en medewerkers wil prikkelen om op hun beurt de TU/e uit te dagen nog meer uit dit thema te halen. De winnaars van de prijsvraag worden bekendgemaakt bij de start van The Energy Challenge op de campus op 3 oktober.
Onderzoek naar nieuwe, schone energiebronnen, naar elektrisch vervoer en duurzame gebouwen; de TU/e werkt volop aan de themas energie en duurzaamheid, ook in het onderwijs. Maar ongetwijfeld is hier nog veel meer te halen, denkt beleidsmedewerker ing. Thijs Meulen van Dienst Huisvesting. Studenten en medewerkers kregen daarom afgelopen vrijdag -21 september- per mail de vraag voorgeschoteld welke uitdagingen zij op dit gebied voor hun universiteit zien.
De bijeenkomst op 3 oktober vormt meteen de start van The Energy Challenge. In deze campagneweek wil de universiteit, met behulp van alle campusbewoners, het elektriciteitsverbruik op het TU/e-terrein flink omlaag brengen. De besparing in die week wordt ingezet om de collegezalen in het Auditorium te voorzien van led-verlichting. We gaan er vanuit dat we genoeg besparen om minimaal n collegezaal te voorzien van led-spots, maar liever nog pakken we er drie aan, aldus Meulen.
De TU/e doet met haar besparingsactie ('Doe mee, doe iets uit!') mee aan De Elektriciteitsmeter on Tour, onderdeel van de landelijke actie 10:10 The Energy Challenge. Deze Elektriciteitsmeter meet het verbruik van alle gebouwen op de campus en laat in de week van 3 oktober live zien wat er wordt bespaard ten opzichte van het normale verbruik

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.