Ads Top

Duurzame Koepel kapittelt Energieraad

De Duurzame Koepel noemt de uitspraken van de Algemene Energie Raad vandaag in het FD suggestief en ondoordacht. Daarin wordt gesteld dat de vergroening van de energievoorziening gaat leiden tot verschuiving van miljarden in inkomsten. 'Het kan geen verrassing worden genoemd dat we bij afnemende aardgas afzet ook minder staatsinkomsten hebben. De link die de AER echter maakt met de vergroening van de energievoorziening is misleidend,' aldus De Duurzame Koepel.
Nederland behoort tot de hekkensluiters in de EU wat betreft duurzame energie. Minder dan 4 procent van de energievoorziening is duurzaam en op de manier waarop het nu gaat zal Nederland de 2020 doelstelling van 14 procent nooit halen. Om nu het teruglopen van de aardgasinkomsten te wijten aan de verduurzaming staat ver van de werkelijkheid. 'Met deze uitspraken van de AER zetten ze zich erg te kijk en is het terecht dat dit advies college wordt opgeheven.'

4 opmerkingen:

 1. Laat me raden.
  De Duurzame Koepel is afhankelijk van subsidie?
  De Duurzame Koepel ziet dus als de AER gelijk heeft, haar bestaansrecht in gevaar komen.
  Dus ga je het rapport van de AER afbranden.
  Een bekende taktiek in dit soort duurzame kringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Feit blijft dat NL weinig doet om onze afhankelijkheid van fossiel te verminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "dit soort duurzame kringen"....

  zucht.

  Ik heb toch zo'n hekel aan mensen die generaliseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In reactie op Niek: graag even verder kijken. Zie de site: www.dekoepel.org: De activiteiten van de stichting worden volledig door het bedrijfsleven gefinancierd.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.