Ads Top

Internetdialoog Zon in Europa

Is het zinvol om op grote schaal zonne-energie uit de Sahara naar Nederland te halen? We nodigen je uit om deel te nemen aan de internetdialoog Zon in Europa op www.tallo.nl. De eerste tussenstand van deze internetdialoog wordt op vrijdag 14 september  gepresenteerd in het Huis van Europa in Den Haag in aanwezigheid van Paul van Son, topman van het Europese zonne-energieconcern DESERTEC.
In Europees verband zijn afspraken gemaakt om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. In de internetdialoog Zon in Europa wisselen deelnemers hun ideeën uit over het gebruik van elektriciteit opgewekt via Concentrated Solar Power (CSP). In zonrijke, zuidelijke land bestaan al tal van initiatieven voor grote zonnekrachtcentrales om deze energie op te wekken.
Op vrijdag 14 september wordt de eerste tussenstand voor de mogelijkheden in Nederland wat betreft zonne-energie gepresenteerd in het Huis van Europa. Deze bijeenkomst staat in het teken van het onlangs verschenen rapport 'Desert Power 2050' over woestijnstroom van het Desertec Industrial Initiative (DII). CEO van DII Paul van Son zal het rapport presenteren, waarna Europarlementariërs Bas Eickhout (GroenLinks) en Toine Manders (VVD) in debat gaan over de wenselijkheid van woestijnstroom en hoe daar te komen. John Fransen, Director CHP and Renewable van NEM - Energy BV zal toelichten hoe het Nederlandse bedrijfsleven tegenover deze ontwikkelingen staat. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.