Ads Top

Handig stappenplan voor MKB over duurzaam ondernemen

Voor het midden- en kleinbedrijf is nu een handig stappenplan in boekvorm en als filmclips verschenen over duurzaam ondernemen. Om duurzaam ondernemen te stimuleren hebben het ministerie van EL&I, MKB-Nederland, MVO Nederland, FNV en NEN de handen ineen geslagen.
Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, ontving het eerste exemplaar van het boek ‘Duurzame winst voor MKB - een handig stappenplan met ISO 26000’ uit handen van de auteurs Hans Kröder en Jaap de Vries. Zij dragen de visie uit dat een goede aandacht voor mens, milieu en economie in allerlei opzichten winst oplevert. Samen met het boek geven de website en 7 filmclips een praktisch stappenplan waarmee MKBers hun voordeel kunnen doen.
Doordat het boek is gebaseerd op de nieuwe wereldwijde richtlijn voor duurzaam ondernemen (ISO 26000) biedt het ondernemers een integrale aanpak met ruimte voor maatwerk. 'Vanuit het bedrijfsleven en de overheid wordt duurzaamheid steeds vaker gezien als een integraal onderdeel van het ondernemerschap', stelt Hans Biesheuvel (MKB-Nederland). Directeur Willem Lageweg van MVO Nederland voegt hieraan toe: 'ISO 26000 biedt duidelijkheid en houvast, maar duurzaamheid moet vooral in je hart zitten. Je moet er een goed gevoel over hebben'.
Chris Buijink (Secretaris-Generaal van het ministerie van EL&I): 'Duurzaam ondernemen is voor alle bedrijven belangrijk, maar vraagt om maatwerk. Grote bedrijven initiëren het via hun staven, kleinere bedrijven kunnen het in teamverband aanpakken. Dit boek is een waardevol naslagwerk met veel praktische tips.'
Als ondernemer krijg je antwoord op vragen als ‘Wat is duurzaam ondernemen nu precies?’, ‘Welke thema’s zijn van belang?’ en ‘Hoe pak ik het aan?’. Zaken als ‘Wat levert het op?’ en ‘Welke concrete tips zijn er?’ worden je aangereikt door 20 cases van bedrijven die al op weg zijn. Dit zorgt voor inspiratie voor ondernemers, door ondernemers.

1 opmerking:

  1. Het duurzame ondernemen leek mij wel gewonnen te worden door de gasten van de waterontharders. Handig apparaatje!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.