Ads Top

Wecycle roept op tot inleveren spaarlampen

Wecycle start een tv-campagne om het inleveren van spaarlampen te stimuleren. Een groot deel van de consumenten gooit deze weg, terwijl spaarlampen voor meer dan 90 procent gerecycled kunnen worden. De campagne is de komende twee weken op televisie te zien.
Veel consumenten weten wel dat zij spaarlampen niet in de afvalbak moeten gooien, maar uit gemak doen zij dit toch. Sinds afgelopen zaterdag mogen winkels geen gloeilampen meer inkopen. Voor Wecycle het perfecte moment om aandacht te vragen voor het op de juiste manier afdanken van spaarlampen: bij de milieustraat van de gemeente of bij winkels die spaarlampen verkopen. Twee verschillende filmpjes roepen hiertoe op.
In 2011 zijn er 11 miljoen energiezuinige lampen ingezameld. Dit is naar schatting tussen een kwart en de helft van de energiezuinige lampen die vorig jaar zijn afgedankt. Dit moet anders, vindt Wecycle. Enerzijds omdat deze verlichting tot meer dan 90% kan worden gerecycled, anderzijds omdat spaarlampen een kleine hoeveelheid kwik bevatten. Bij het weggooien in de afvalbak worden de lampen verbrand bij het restafval, waardoor het kwik in het milieu belandt. Tijdens recycling laat Wecycle dit materiaal verantwoord verwijderden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.