Ads Top

Symposium ‘Zaaien en Oogsten’: duurzame alternatieven voor het verwarmen (en koelen) van schoolgebouwen

Op woensdag 21 november organiseren De Jacobus Fruytier scholengemeenschap, advies- en ingenieursbureau Tauw, de gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe, Kerschoten Energie Neutraal (KEN) en Hollander Techniek het symposium ‘Zaaien en Oogsten’. Deze middag staat in het teken van de vraag in hoeverre de verwarming én de koeling van een (school)gebouw kan plaatsvinden met restwarmte en -koude uit de omgeving.

Tijdens het symposium worden de mogelijkheden van gasloos verwarmen en koelen vanuit vier invalshoeken besproken: het willen, kunnen, hebben en maken van gasloze verwarming. Marjolein Tillema zal namens Gemeente Apeldoorn en KEN vertellen over de wens voor gasloze verwarming. Simon Bos van advies- en ingenieursbureau Tauw legt uit hoe gasloos verwarmen in zijn werk gaat. Joep van Doornik van Waterschap Vallei en Veluwe vertelt over de beschikbaarheid van gasloze warmte. Ten slotte licht Joris Hemme van Hollander Techniek een tipje van de sluier op over de technische mogelijkheden voor gasloze verwarming.

Daarnaast presenteren de leerlingen van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap hun visie op de energietransitie. Uiteraard is er de gehele middag ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Het symposium wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.