Ads Top

Sweco en Rooftop Energy werken samen aan zonneweide van meer dan 80.000 zonnepanelen op Bavelse Berg

Sweco heeft Rooftop Energy geselecteerd als huurder van de Bavelse Berg, een gesloten afvalberging bij Breda. Rooftop Energy zal hier één van de grootste zonneweiden op een nazorglocatie realiseren.

Op de voormalige afvalberging in Breda komen ruim 80.000 zonnepanelen.  De verwachte productie is genoeg voor ruim 10.000 huishoudens.

Sweco is sinds 1970 eigenaar, vergunninghouder en voormalig exploitant van de Bavelse Berg en is verantwoordelijk voor de nazorg, zoals het verwerken van het gas en percolatiewater dat ontstaat in de afvalberg. Hierdoor heeft Sweco specifieke kennis van afvalbergingen. Het ingenieursadvies-bureau heeft de ambitie om de grond op de Bavelse Berg een nuttige tweede functie te geven.
Hanneke Dekkers, adviseur Duurzame Energie bij Sweco: “De afgelopen twee jaar zijn we met succes bezig geweest met het aanvragen van de vergunningen en het zoeken van een partij voor de verdere ontwikkeling, het zorgdragen voor financiering, het realiseren en exploiteren van de zonneweide. We zijn blij dat we een goede partij gevonden hebben in Rooftop Energy, zodat de realisatie van de zonneweide weer een stapje dichterbij komt. We zullen zelf ook als adviseur betrokken blijven bij de ontwikkeling, realisatie en exploitatie.”

Rooftop Energy is een ontwikkelaar en exploitant van zonnestroom installaties. Het bedrijf richt zich primair op volledige ontzorging van de grootzakelijke markt met een focus op grote daken (>3.000 m2) en het ontwikkelen van (ecologische) zonnevelden. In de periode vanaf 2012 zijn er door Rooftop Energy 150 zonnestroom projecten gerealiseerd en in exploitatie genomen.

Peter Vuijk van Rooftop Energy: “Wij zijn verheugd dat wij een dergelijk uitdagend project kunnen gaan realiseren. Na het bereiken van de mijlpaal van een tijdige vergunning is dit huurcontract een volgende belangrijke stap. We kijken uit naar de samenwerking met Sweco, die ons kan adviseren op velerlei onderwerpen.”

Partijen hebben de ambitie dat de zonneweide in 2020 operationeel is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.