Ads Top

Green Team Twente komt met nieuwe testomgeving

Het achtste Green Team Twente is op 1 november officieel van start gegaan in Rijssen. De partners van het afgelopen jaar werden bedankt en de plannen en ambities voor het komende jaar gedeeld. De nieuwe testomgeving van het Green Team Twente bereidt de waterstofauto nog beter voor op de wedstrijden in 2019.

Green Team Twente, dat zich sinds 2011 inzet voor het promoten van waterstof, hield de kick-off in samenwerking met hoofdpartner Ma-IT (een automatiseringsbedrijf uit Deventer). Met interactieve case studies en presentaties van gastsprekers: Frits de Groot (VNO-NCW), Ben Lambregts (Liander) en Sevim Aktas (Studente UT) konden partners aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken. Tevens werden zij ingelicht over de laatste stand van zaken binnen dit veld.

De plannen van Green Team Twente voor het komende jaar werden gepresenteerd door teammanager Matthias Haalstra (foto). Een van de plannen voor het komende jaar is het maken van een uitgebreide testomgeving, waar de auto aan een groot scala aan scenario’s kan worden blootgesteld. Zo zal één onderdeel van deze testomgeving de welbekende rollerbank zijn. Naast de felbegeerde eerste plaats voor Europa’s Shell Eco-Marathon, gaat het team dit jaar ook voor de Driver’s World Championship. Een lastige klus, maar het nieuwe team heeft er het volste vertrouwen in.

Teamleider Matthias Haalstra over het ambitieuze doel: ‘Hoewel het zeker niet makkelijk wordt, gaan we alles in de strijd gooien om beide races te winnen. Dit is hét moment om te laten zien waar Green Team Twente toe in staat is.’ Daarnaast wil Green Team Twente zich ook dit jaar weer vol gaan inzetten voor het promoten van waterstof. Hoewel Green Team Twente tevreden is over de steeds grotere aandacht voor waterstoftankstations en vulpunten in de rest van het land, merkt het team dat dit in Twente nog achterblijft. Om deze reden hoopt Green Team Twente dit jaar de juiste partijen hiervoor bij elkaar te krijgen. Vol motivatie gaat het nieuwe Green Team Twente de uitdaging aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.