Ads Top

Woning uit Heeze winnaar 'Duurzaamste huis van Nederland'

In de categorie ‘Vrijstaande woning tussen 1945 - 2000’ is de woning van Carlo en Marlies Zwartendijk uit Heeze gekozen. De jury vindt het bewonderenswaardig hoe de familie Zwartendijk een bestaande woning heeft gezocht om die volledig te verduurzamen. Er is een dikke laag buitengevelisolatie aangebracht en de vloeren en het dak zijn vervangen. Ook zijn er een warmtepomp en zonnepanelen geïnstalleerd. Het resulteerde in een Nul-op-de-Meter woning met een laag energieverbruik. Carlo en Marlies ontvingen een speciaal voor de gelegenheid ontworpen kunstwerk samen met een waardecheque van 1000 euro.

Naast het huis uit de gemeente Heeze-Leende zijn nog 3 woningen in andere categorieën gekozen. Het duurzame huis van Chantal de Schepper en Danny Floren uit Hank (winnaar van het duurzaamste huis van Noord-Brabant) is op de 2e plaats geëindigd bij de publieksprijs.

De jury bestond uit vijf deskundigen met een verscheidenheid aan expertise; Ad Straub (TU Delft), Leen van Dijke (Stroomversnelling), Fenneken Anneveld – van Wesel (Architecte), Frans van Dijk (GWBO) en Jan Tjemme van Wieringen (MilieuCentraal). De jury was blij verrast toen bleek dat een totaal van 110 woningen was aangemeld. Het leverde sprekende en enthousiasmerende verhalen op, waarvan er 40 werden genomineerd. Gezien de variatie aan woningen, genomen maatregelen en verhalen was het een uitdaging om een winnaar aan te wijzen. Toch was de jury unaniem in haar besluit en koos winnaars in 4 verschillende categorieën.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.