Ads Top

Vattenfall viert dat ze tien jaar actief is in het Verenigd Koninkrijk

Sinds de start in oktober 2008 heeft Vattenfall 3,5 miljard pond geïnvesteerd in het Verenigd Koninkrijk. Er is in het totaal meer dan één gigawatt windcapaciteit gebouwd bij elf windparken in het hele land. De activiteiten van Vattenfall blijven echter niet beperkt tot windenergie en de ambities voor de toekomst blijven onverminderd hoog.

"Ik ben erg trots op wat ons Britse team tot nu toe heeft bereikt. Vattenfall werkt momenteel hard om binnen één generatie fossielvrij te worden. In het Verenigd Koninkrijk betekent dat onze klanten helpen bij het verkleinen van hun CO2-voetafdruk en op betaalbare en steeds slimmere manieren hun huizen en bedrijven van energie en warmte voorzien. Het betekent hen helpen bij de overstap naar elektrische auto's, aangezien we investeren in een oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen. Het betekent dat we onze wind-, zonne-energie- en accucapaciteit blijven uitbreiden. En het betekent de elektriciteitsnetten van morgen installeren", aldus Magnus Hall, voorzitter en CEO van Vattenfall.

Het verhaal begon in juli 2008, toen Vattenfall onderhandelingen op gang bracht om het windontwikkelingsbedrijf AMEC Wind Energy over te nemen. De overeenkomst werd op 6 oktober gesloten en daarna ging het snel, zo herinnert Guy Mortimer zich, die afkomstig is van AMEC en nog steeds bij Vattenfall werkt als manager voor onshore windontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk.
"Alles veranderde onmiddellijk. Van een windenergie-ontwikkelaar en dienstverlener veranderde het bedrijfsmodel in een ontwikkelaar, bouwer en exploitant van onshore- en offshorewindparken in handen van een staatsenergiebedrijf. We zeiden gekscherend dat we in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Zweedse ambtenaren waren geworden", vertelt hij.

Slechts een paar dagen nadat de AMEC-overeenkomst was getekend, moesten Mortimer en zijn collega's flink aan de slag met de procedure om een offshoreproject van 300 MW, Thanet, te verwerven van een hedgefonds.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.