Ads Top

DOKVAST geeft KiesZon opdracht voor plaatsing 41.536 zonnepanelen

Vastgoedontwikkelaar DOKVAST heeft KiesZon opdracht gegeven drie van haar distributiecentra, waaronder één in Eindhoven, te voorzien van zonnepanelen. In totaal gaat het om 41.536 panelen. Jaarlijks zullen die ruim 11.000.000 kWh aan groene stroom opwekken. KiesZon engineert, realiseert en onderhoudt de drie zonnedaken voor DOKVAST.

Duurzaamheid staat bij DOKVAST centraal. De distributiecentra die zij ontwikkelen worden C02- en energieneutraal opgeleverd. De daken van drie DC’s inzetten voor de opwek van duurzame energie sluit dan ook naadloos aan bij de visie van de vastgoedontwikkelaar. Jos Klanderman, managing director DOKVAST, is enthousiast over de zonnedaken. “Wij geloven dat duurzaamheid de toekomst heeft. Door zelf zonnestroom op te wekken met één van de grootste zonnestroomprojecten van Nederland onderstrepen we dat.”

Eén van de drie locaties waar zonnepanelen geplaatst zullen worden betreft het distributiecentrum NewLogic VI in Eindhoven. Op het dak van het DC, dat BREEAM Outstanding gecertificeerd is, zullen 16.800 panelen van 300 wattpiek per stuk jaarlijks zorgen voor 4.500.000 kWh aan duurzaam opgewekte zonnestroom. Ook op de twee andere daken komen zwarte hoogrendementspanelen van 300 wattpiek, zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte.

\

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.