Ads Top

Duurzame Blauwe Diesel beschikbaar in Alkmaar

Dankzij een overeenkomst tussen Stadswerk072 en Tamoil is het mogelijk om Blauwe Diesel te tanken in Alkmaar. Daarmee is Alkmaar de eerste gemeente in Noord Holland waar deze duurzame brandstof beschikbaar komt voor weggebruikers. Een belangrijke stap die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente.

Om te beginnen doet Blauwe Diesel zijn naam eer aan, want het goedje is inderdaad blauw. Blauwe Diesel wordt volledig gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardige afvalolie. “Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval. Het afvalproduct bestaat uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. De afvalproducten die vrijkomen zodra de grondstof is klaargemaakt voor menselijke consumptie, worden normaal gesproken gestort of verbrand. Nu gebruiken we deze afvalproducten om er Blauwe Diesel van te maken”, aldus Future Fuels uit Oudehaske, de leverancier van de nieuwe brandstof.

“Duurzame mobiliteit is één van de speerpunten van de gemeente Alkmaar binnen het duurzaamheidsprogramma. Het beschikbaar stellen van Blauwe Diesel levert daar een belangrijke bijdrage aan. Bewoners en bezoekers van Alkmaar kunnen bij Tamoil straks kiezen voor schone brandstof en daarmee zelf direct bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Zo zetten we ons gezamenlijk in voor een schone gemeente.”, stelt wethouder Marcel van Zon.

De Blauwe Diesel is verkrijgbaar bij Tamoil tankstation Overdie aan de Bestevaerstraat. De Blauwe Diesel komt in Alkmaar beschikbaar dankzij een overeenkomst tussen Stadswerk072 en Tamoil. Stadswerk072 werkt op verschillende manieren aan de verduurzaming van het wagenpark. Als onderdeel hiervan is besloten de dieselvoertuigen voortaan op Blauwe Diesel te laten rijden. Doordat alle dieselvoertuigen van Stadswerk072 straks op Blauwe Diesel rijdt, is er voldoende afname om permanent een tank in te richten voor deze duurzame brandstof op het Tamoil tankstation. Minder CO2 Blauwe Diesel is fossielvrij en emissiearm. De CO2- uitstoot daalt drastisch bij het rijden op Blauwe Diesel. De CO2 reductie kan oplopen tot wel 90 %.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.