Ads Top

Esdec neemt het Amerikaanse EcoFasten over

Esdec, een snel groeiende leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen uit Deventer, neemt EcoFasten Solar heeft over. EcoFasten is de Amerikaanse marktleider in het ontwerpen en produceren van dakgebonden (waterdichte) montagesystemen voor zonnepanelen.

EcoFasten is gevestigd in Phoenix, Arizona. Door het combineren van beide bedrijven ontstaat de grootste speler op het gebied van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, met een zeer uitgebreid en innovatief assortiment.

Brian Stearns heeft EcoFasten opgericht om het gat te dichten tussen ontwerpers van montagesystemen en de installateurs. 'Esdec en Ecofasten zijn uit hetzelfde hout gesneden' aldus Stearns. 'We zijn beiden ontstaan vanuit onze doelgroep van installateurs en dakspecialisten en zijn altijd heel erg dicht bij onze klanten blijven staan. Daarnaast hebben we dezelfde drive voor innovatie. Ik kijk er enorm naar uit om de combinatie van Esdec en EcoFasten verder te laten groeien'.

De overname van Ecofasten is voor Esdec een tweede mijlpaal in relatief korte tijd sinds de lancering in Amerika. Esdec heeft afgelopen september tijdens de Solar Power International in Anaheim het FlatFix systeem voor platte daken succesvol geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. Op dit moment is Esdec vanuit zijn Amerikaanse kantoor in Atlanta sterk aan het investeren in sales en customer service om aan de grote vraag naar het FlatFix systeem te kunnen voldoen. Nu de overname van EcoFasten definitief is, zal Esdec zijn portfolio en dat van EcoFasten samen gaan voegen tot één portfolio; uniek in de markt. EcoFasten is sterk in systemen voor schuine daken op de Amerikaanse markt en vult daarmee het aanbod van Esdec perfect aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.