Ads Top

Met isoleren snel een energiezuinige woning (i.m.)

De maatschappelijke discussie over het zo energiezuinig maken van woningen is flink opgelaaid. Dit is ook niet voor niets, want voor zowel de natuur als voor de mens is het van het grootste belang om zo weinig mogelijk energie te verspillen. De beste en snelste manier om op je energie te besparen is door je woning goed te isoleren. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren. Je spaart er het milieu mee en tegelijkertijd ook je portemonnee, want je energierekening zal behoorlijk dalen. Er zijn verschillende vormen van isolatie.

Muurisolatie
De muren kunnen op verschillende wijzes geïsoleerd worden. Veel woningen zijn voorzien van spouwmuren, dus spouwmuurisolatie is dan de logische oplossing. Vooral als je in een oudere woning woont, zijn de spouwmuren vaak nog niet geïsoleerd. Je kunt dan niet isoleren met isolatieplaten, maar via gaten in de buitenmuren kun je wel de spouw vullen met purschuim of met parels. Spouwmuurisolatie is absoluut een aan te raden vorm van isolatie. Je kunt ook de binnenmuren isoleren door bijvoorbeeld gebruik te maken van Rockwool isolatieplaten. Dit is rotswol die uitstekend isoleert. Je bouwt tegen de muur een houten of stalen afrastering waar je de isolatieplaten kunt tussen klemmen. Vervolgens kun je met gipsplaat de muur afwerken.

Dakisolatie
Dakisolatie is ook erg belangrijk. Als het dak niet geïsoleerd is kan de kou naar de rest van de woning trekken. Meestal wordt gekozen om het dak van binnenuit te isoleren. Ook hier kun je heel gemakkelijk Rockwool isolatieplaten gebruiken. De isolatieplaten kunnen gemakkelijk in de dakstructuur aangebracht worden. Vergeet overigens niet om nadien een dampscherm aan te brengen om te voorkomen dat woonvocht in het isolatiemateriaal kan trekken.

Vloerisolatie
Niets is zo vervelend om koude vloeren te hebben. Je hebt dan voortdurend last van optrekkende kou en met blote voeten lopen is er niet bij. Een goede oplossing is om dan de vloer te isoleren. Meestal gebeurt dit vanuit de kruipruimte. Omdat de kruipruimte zo’n krappe ruimte is, wordt hier vaak gekozen voor spuitisolatie, zoals purschuim. Dit is gemakkelijk aan te brengen en isoleert uitstekend. Heb je geen kruipruimte, dan zul je de vloer van bovenaf moeten isoleren. Ook dit kan met spuitisolatie, maar ook isolatieplaten kunnen goed voor vloerisolatie dienen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.