Ads Top

'Energierekening omlaag met zonne-energie'

Samenwerking, een versnelde groei van de markt van zonne-energie en de herwaardering van de maakindustrie in Nederland. Dat waren de centrale thema's tijdens de officiële introductie van de Soladin WEB. Deze nieuwe generatie omvormers voor zonne-energie, ontwikkeld door Mastervolt in Amsterdam en geproduceerd door Prodrive Technologies in Eindhoven, levert volgens de makers tot 10 procent meer opbrengst uit zonnepanelen.
Tijdens de introductie bij Prodrive Technologies op het Science Park in Eindhoven gaven Wim Sinke, Manager Program Development Solar Energy bij ECN en deeltijdhoogleraar Photovoltaic Solar Energy aan de UvA, en Hans Biesheuvel, oprichter van Ondernemend Nederland, hun respectievelijke visies over deze innovatie. Wim Sinke: 'Dit is een belangrijke stap. Zonnestroom is voor consumenten vanaf 2011 goedkoper dan traditionele stroom. Innovatieve producten kunnen de markt een extra impuls gaan geven. Dat is ook belangrijk voor de werkgelegenheid: we kunnen in Nederland gelukkig veel meer dan verzekeren en tomaten kweken.' De productie van zonnestroom is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Als dat doorzet kan zonnestroom een aanzienlijke bijdrage leveren aan de duurzame energiedoelstellingen voor 2020. Wim Sinke: 'Nederland is bezig met een inhaalslag. Als wij de kansen pakken dan kunnen we in 2030 meer dan 10% van onze gegroeide stroombehoefte invullen met zonne-energie. In Duitsland, het grote voorbeeld op dit gebied, wordt dat niveau mogelijk al in 2020 bereikt.' Uit de discussie kwam naar voren dat het realiseren van een dergelijk groot aandeel zeker ook technische uitdagingen met zich meebrengt, maar geen onoverkomelijke barrières kent. Bovendien kwam naar voren dat de energierekening van de consument omlaag kan.
De in Nederland geproduceerde Soladin WEB-serie is geschikt voor gebruik in alle Europese landen. Het assortiment is ontworpen voor woningen met drie tot acht panelen en bestaat uit drie omvormers met een vermogen van respectievelijk 700W, 1.000W en 1.500W. De systemen zijn modulair uit te breiden waardoor grotere vermogens ook mogelijk zijn. IntelliConcept, acht slimme innovaties, zorgt voor een tot 10% hogere opbrengst. Zij verlengen de bedrijfstijd, houden rekening met bewolking, schaduw en temperatuursveranderingen. Verliezen in de bekabeling worden tot 80 procent gereduceerd. De SoladinWEB is eenvoudig zelf te monitoren dankzij de ingebouwde Wifi en kostenloze IntelliWeb service.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.