Ads Top

Wientjes: Bedrijven nemen leiding in duurzame ontwikkeling

Volgens Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, zijn het de bedrijven die de leiding nemen in duurzame ontwikkeling. Hij nam vandaag het eerste exemplaar van De kracht van duurzaam veranderen in ontvangst. Ruim 500 genodigden woonden in het DeLaMar Theater de presentatie van het nieuwste boek van Anne-Marie Rakhorst bij. Voor het boek voerde zij gesprekken met leiders van nationale en internationale bedrijven, met visionairs uit overheid en wetenschap en met economen. "Leiderschap, samenwerking, verleiding, betrokkenheid en succes vormen de kern van een toekomstbestendige, duurzame organisatie", aldus Anne-Marie Rakhorst.
Anne-Marie Rakhorst, dit jaar de grootste stijger in de Trouw Duurzame 100, overhandigde het eerste exemplaar van De kracht van duurzaam veranderen aan Bernard Wientjes. De voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW schetste dat juist het bedrijfsleven anno 2012 duurzaamheid vorm kan geven en daar een leidende rol in neemt. 'Zeven jaren geleden had hier namelijk ongetwijfeld een minister gestaan om dit boek in ontvangst te nemen, dat lag toen meer voor de hand dan een werkgeversorganisatie' illustreerde Wientjes. Hij gaf aan vereerd te zijn het boek namens het Nederlandse bedrijfsleven in ontvangst te mogen nemen. Duurzaamheid is volgens hem de enige manier voor ondernemingen om in de toekomst te overleven. 'Heel veel ondernemingen zijn zoekende hoe zij dit kunnen vormgeven. Dit boek helpt daarbij.'
Rakhorst: "De wereld verandert. Nederland heeft een unieke kans zich te onderscheiden. Het is de hoogste tijd onze innovatiekracht in te zetten voor een duurzame economie. Duurzaamheid biedt kansen om kosten te besparen, economische groei te realiseren en dus een betere toekomst voor iedereen te creëren. Om dat te bereiken, is samenwerken belangrijker dan concurreren." Organisaties die op termijn willen overleven, zullen volgens Rakhorst moeten samenwerken. Het levert voor iedereen winst op om dat in alle schakels van het productieproces te doen. Vanaf de bron, het winnen van grondstoffen, tot het gebruik door de afnemer. Wie dit het best regisseert en het meest duurzaam inricht, creëert de meeste waarde. Tijdens de boekpresentatie presenteerde Feike Sijbesma (Royal DSM) de genodigden hoe dit de businesscase van DSM vormgeeft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.