Ads Top

Open middag bouw windmolenpark

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, is iedereen welkom om tussen 15.00 en 18.00 uur te komen kijken naar de plaatsing van windmolens van meer dan 100 meter hoog. Het gaat om het nieuwe windpark Hoevensche Beemden, iets ten noorden van het Noord-Brabantse Hoeven. Energiebedrijf Eneco verwacht dan met grote hijskranen de laatste onderdelen van het nieuwe windpark omhoog te hijsen en in elkaar te zetten. Deskundigen zijn aanwezig om uitleg te geven. De werkzaamheden kunnen alleen plaats kunnen vinden als het weer niet te slecht is.
Belangstellenden wordt gevraagd zich te verzamelen op de locatie waar op dat moment de grote hijskraan zich bevindt (ergens tussen de Papenweg en de Molendwarsweg in Hoeven). Vooraf aanmelden is niet nodig.
Windpark Hoevensche Beemden bevindt zich in het gebied rondom de Brede Molenweg. Het windpark bestaat uit 5 windmolens van 3 MegaWatt per stuk. Samen zullen ze jaarlijks ruim 32 miljoen kWh leveren. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van circa 9200 huishoudens. De bouw van windpark Hoevensche Beemden loopt overigens parallel met de bouw van windpark Zwartenbergseweg in gemeente Etten-Leur.
De afgelopen maanden is hard gewerkt om het terrein dusdanig klaar te maken dat de windmolen-onderdelen aangeleverd en de windturbines in elkaar gezet kunnen gaan worden. Zo zijn de kabels voor het elektriciteitstransport aangesloten, zijn er toegangswegen aangelegd en zijn de fundaties voor de molens voorbereid. De fundaties met daarin het stalen vlechtwerk, zijn inmiddels uitgehard. Ze moeten sterk genoeg zijn om de windturbines met een mast van 105 meter en een rotordiameter van 90 meter te kunnen dragen!

1 opmerking:

  1. Waarom 3 MW voor deze vrij windarme locatie, 2 MW zou efficiënter geweest zijn !

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.