Ads Top

Liander, Siemens, KPN, TNO en TenneT bundelen krachten op Metering Europe in Amsterdam

Vijf vooraanstaande spelers in het Nederlandse energieveld, Liander, Siemens, KPN, TNO en TenneT, bundelen hun krachten op het smart energy evenement Metering, Billing/CRM Europe met een “Energy Experience” op de expositie. Hier wordt gedemonstreerd hoe intelligente elektriciteitsnetwerken industrie en maatschappij gaan veranderen.
Energy Experience is een interactieve expositie met een oppervlakte van 900 vierkante meter, waar bezoekers worden getrakteerd op een rit door Voltage City. Daarbij krijgen deelnemers uitleg over de uitdagingen, ontwikkelingen en oplossingen voor de energievoorziening in de toekomst. Ook kan men “Voltage Park” bezoeken, waar de laatste innovaties, nieuwe producten en projecten uit heel Europa worden tentoongesteld. Het park fungeert bovendien als forum voor discussies over “samenwerking bij de energietransitie”, met sprekers van netbeheerder Liander, mondiale technologie-gigant Siemens, toonaangevend telecom- en ICT-dienstverlener KPN, innovatieorganisatie voor wetenschappelijk advies & onderzoek TNO, en de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa TenneT.
Volgens Erik van der Heijden, hoofd van de Smart Grid-divisie van Siemens Nederland, bevindt de wereld zich momenteel in een transitiefase. "Je ziet bijvoorbeeld een verschuiving naar duurzame en decentrale energieopwekking. Om dit mogelijk te maken, hebben we intelligentere infrastructuren nodig, de zogenaamde smart grids. In de toekomst zullen de netwerken complexer zijn, waarbij energie en informatie in twee richtingen gaan. Deze transitie vereist nauwe samenwerking tussen partijen, zowel bij distributiebedrijven als leveranciers. Siemens is klaar om de rol van leidende solution provider op zich te nemen en samen met onze klanten en andere belanghebbenden een en ander mogelijk te maken."
Ongeveer 6500 professionals uit de nutssector komen in oktober samen in Amsterdam voor het jaarlijkse evenement Metering, Billing/CRM Europe. Dit evenement is uitgegroeid tot de grootste brancheconferentie en -expositie op het Europese continent. Meer dan 320 solution providers exposeren hier de laatste technologie voor de nutssector.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.