Ads Top

Oxxio biedt klanten slimme meter via eigen website

Oxxio zorgt ervoor dat zijn klanten vanaf nu makkelijk een slimme meter kunnen bestellen: via de website van Oxxio zelf. De slimme meter wordt  sinds dit jaar via de netbeheerder geleverd, maar Oxxio maakt het zijn klanten graag eenvoudig en zorgt dat bestellen nu ook via Oxxio kan. De slimme meter zorgt voor inzicht in energieverbruik per jaar, per maand, per dag of zelfs per uur. Door dit inzicht zijn gebruikers zich meer bewust van het energieverbruik en dat leidt nagenoeg altijd tot besparingen. Voordelig voor Oxxio-klanten en het milieu dus.
Oxxio zette de slimme meter in 2005 op de kaart en droeg in januari 2012 de distributie ervan over aan de netbeheerders in verband met wettelijke regelgeving. Deze wetgeving is het gevolg van het besluit van de Europese Unie, dat in 2020 tachtig procent van de huishoudens binnen de EU een slimme meter moet hebben. Doel hiervan is om energiebesparing te stimuleren en de kwaliteit van dienstverlening van energiebedrijven te vergroten. Oxxio was met het introduceren van de slimme meter pionier op het gebied van het ‘slim meten’ van energie. Nu biedt de energieleverancier de slimme meter aan zijn klanten aan via de netbeheerders, omdat Oxxio overtuigd is van de toegevoegde waarde die het apparaat in huishoudens heeft: consumenten krijgen inzicht in hun energieverbruik en hebben er hierdoor volledig grip op. 
De slimme meter leest de meterstanden automatisch in de EnergieMonitor in. Zo zien klanten in een oogopslag in overzichtelijke grafieken wat hun verbruik per jaar, per maand, per dag of zelfs per uur is, zonder zelf iets te hoeven invoeren. Met een traditionele meter kunnen mensen ook gebruikmaken van de EnergieMonitor. Dan hoeven ze alleen de meterstanden in te voeren. Er zijn slechts twee bekende meterstanden nodig om het verbruik in de tussenliggende periode zichtbaar te maken. Hoe vaker je de meterstanden invoert, hoe gedetailleerder het energieverbruik inzichtelijk wordt.
Uit onderzoek van ResCon — in opdracht van Oxxio en AgentschapNL — blijkt dat actieve gebruikers van de slimme meter tientallen euro’s per jaar besparen op gas- en stroomverbruik. Zowel de consument als het milieu profiteert hiervan. Ook bleek uit de feedback van slimme meter-gebruikers dat 99 procent van deze Oxxio-klanten ook in de toekomst behoefte heeft aan inzicht in het energieverbruik via de slimme meter. Zij zijn massaal akkoord gegaan met de vraag van Oxxio om data uit de slimme meter via Mijn Oxxio beschikbaar te blijven stellen. Deze vraag was onderdeel van de overdracht door Oxxio van de slimme meters aan de regionale netbeheerders, en onderdeel van de veranderde wet- en regelgeving inzake slimme meters.
Frank Schmid, commercieel directeur bij Oxxio: “We bieden de slimme meter nu aan via de netbeheerders als een extra service aan onze klanten. Dat doen we om inzicht te bieden in het energieverbruik opdat klanten zo makkelijk mogelijk kunnen besparen op hun energierekening. Dat kan daarbij met allerlei handige tools, zoals de EnergieMonitor en de BespaarAssistent. Oxxio noemt dat: je energie in eigen hand.”
De slimme meter is via Oxxio te bestellen. De kosten van de meter zijn 70 euro, te betalen aan de netbeheerder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.