Ads Top

Startupbootcamp voegt 10 Renewable Energy & Net-Zero startups toe aan haar Bold Action-portfolio

Startupbootcamp heeft de tien teams aangekondigd die zullen deelnemen aan de eerste cyclus van haar Renewable Energy & Net-Zero acceleratorprogramma, onderdeel van het Bold Action-initiatief.

Het Renewable Energy & Net-Zero-programma in Amsterdam is in het leven geroepen om oplossingen te ondersteunen die de energietransitie bevorderen, inclusief oplossingen die de uitdagingen aanpakken van het opschalen en opslaan van hernieuwbare energie, batterijtechnologieën, netbalancering en het verbeteren van de algehele waardeketen.

Met de focus van Startupbootcamp op impact en duurzaamheid is het doel om innovatie en duurzaamheid binnen het energie- en net-zero-ecosysteem te bevorderen.

Meer dan 2000 kandidaten meldden zich aan voor een kans om deel te nemen aan het acceleratorprogramma, maar slechts 20 teams werden geselecteerd voor het evenement van de Selectiedagen. De teams kregen de kans om hun concepten te presenteren aan een panel op maat van investeerders, marktleiders, mentoren, partners en het Startupbootcamp-team tijdens een driedaags digitaal evenement.

Na afloop van de derde dag werden 10 startups gekozen om deel te nemen aan het acceleratorprogramma en Startupbootcamps Bold Action-investeringsportfolio. De geselecteerde startups zijn:

•    Revive - Het regenereren en optimaliseren van de prestaties van batterijen
•    HODLNG - Het genereren van transparante, traceerbare en veilige gegevens voor LNG-kopers en -verkopers
•    Oinride - Ontgrendel de kracht van veilige, slimme en efficiënte mijnbouw
•    Hexergy - Flexibel blockchain-platform voor energiegemeenschappen
•    FlexThor - Batterijbezitters helpen energiekosten te verlagen met behulp van slimme apparaten
•    Powerfull - Huishoudens en bedrijven helpen energiekosten te verlagen met behulp van slimme apparaten
•    Rongo Design - Next-gen materialen voor circulair leven, allemaal gemaakt van landbouwafval
•    Tribes Capital - P2P-impactinvesteringsplatform voor het mkb om de toegang tot oplossingen voor hernieuwbare energie te schalen
•    EPI Greenvision - CO2 caption en valorisatie met biobrandstoftechnologieën
•    Quadloop - Gebruikmaken van Afrika's elektronische afvalstroom

Het acceleratorprogramma biedt uitgebreide begeleiding voor het opbouwen van een succesvol bedrijf en omvat alles van productontwikkeling tot fondsenwerving. Deelnemers krijgen de kans om te leren van ervaren mentoren uit de branche, hun professionele netwerk uit te breiden en in contact te komen met een pool van relevante investeerders. Dit acceleratorprogramma stelt startups in staat hun doelen te bereiken, op te schalen en hun volledige potentieel te bereiken.

Kauan Von Novack, Global Managing Director van Startupbootcamp, deelde zijn enthousiasme over het komende cohort: “De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waarmee we als samenleving tegenwoordig worden geconfronteerd. Bij Startupbootcamp Global geloven we dat getalenteerde oprichters die gebruikmaken van de juiste technologie, degenen zullen zijn die deze transformatie leiden. Daarom zullen we zwaar investeren in hernieuwbare energie en net zero startups in de komende jaren. Vandaag was nog maar het begin van deze reis. De komende 10 jaar zullen we investeren in 100.000 startups die samen de SDG's van de VN zullen bereiken, en we nodigen iedereen uit om met ons mee te gaan op deze fantastische reis.”

Het acceleratorprogramma wordt afgesloten door Impact Day, het afsluitende evenement waarin de geselecteerde oprichters hun startups pitchen en presenteren aan een breed publiek van mentoren, partners en investeerders.

Impact Day vindt plaats op 1 juni 2023.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.