Ads Top

Essent verlaagt variabele tarieven van alle klanten met 50 procent

Door de dalende energieprijzen verlaagt Essent haar variabele tarieven met 50 procent. Het nieuwe tarief voor stroom en gas gaat in op 1 april 2023 en geldt voor alle 1,2 miljoen huishoudens met een variabel leveringscontract. De tarieven liggen opnieuw voor drie maanden vast. Om klanten voor langere tijd zekerheid te bieden, bereidt Essent zich voor om in het voorjaar weer op grote schaal vaste contracten aan te bieden.

Ruim 1,2 miljoen klanten van Essent ontvangen per 1 april een tariefverlaging op stroom (52%) en gas (47%). Daarmee staat het variabele leveringstarief per 1 april op €0,47915 per kWh stroom en €1,82444 per m3 gas (inclusief 21% btw en energiebelasting).

Essent past haar variabele tarieven niet eens per maand maar eens per kwartaal aan, zodat klanten niet te vaak te maken krijgen met tariefwijzigingen en toch snel meebewegen met prijsdalingen in de markt. Een tariefwijziging geldt bij Essent voor alle klanten met een variabel contract en niet voor slechts een deel daarvan.

Bij ongeveer de helft van de klanten met een variabel contract loopt het jaarverbruik op tot boven het prijsplafond. Zij zien direct het effect van de tariefdaling op de energierekening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.