Ads Top

Aansluiting op het warmtenet voor meer dan 800 woningen in Amstelveen

Eneco en woningcorporatie Eigen Haard willen de komende jaren honderden huishoudens in Amstelveen de kans geven om van het aardgas af te gaan. Ze hebben een contract ondertekend om 835 woningen aan te sluiten op het bestaande warmtenet van Eneco.

De bewoners van een aantal woongebouwen in het noordelijk deel van Amstelveen krijgen in 2023 een aanbod om aan te sluiten op het warmtenet. Als zij akkoord gaan, dan start het aansluiten in 2024. Naast een aansluiting op het warmtenet helpt de woningcorporatie bewoners met de overstap naar elektrisch koken, zodat de gasaansluiting helemaal verdwijnt.

Met een aansluiting op het warmtenet en elektrisch koken zijn de woningen klaar voor de toekomst. Verwarmen met warmte is nu al duurzamer dan verwarmen met aardgas. Het levert een CO2-besparing op van 39 procent. Eneco werkt aan een verdere verduurzaming van het warmtenet en wil in 2035 klimaatneutraal zijn. Bewoners hebben na aansluiting op warmte geen cv-ketel meer in hun woning. Dat maakt de woning een stukje veiliger en bewoners hoeven zelf niet meer te letten op het onderhoud van apparatuur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.