Ads Top

Onderzoek naar haalbaarheid van lokaal collectief energiesysteem op bedrijventerreinen in Veghel

Het consortium bestaande uit Kuijpers, Brink en Essent is gevraagd om de mogelijkheden in kaart te brengen om vijf aaneengesloten bedrijventerreinen in Veghel grootschalig te verduurzamen. Met een gezamenlijke omvang van bijna 5 miljoen m2 is het één van de grootste bedrijventerreinen in Nederland. Het consortium zal zich richten op de verdere uitwerking en implementatie van een lokaal collectief energiesysteem dat bijdraagt aan de energietransitie.

Het consortium start met het in kaart brengen hoe het lokale energiesysteem eruit komt te zien voor vijf bedrijventerreinen in Veghel. Het betreft de terreinen De Amert, Dorshout, De Dubbelen, Doornhoek en Foodpark. De verwachting is in de loop van 2023 de conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudie op te leveren en de verdere implementatie van het lokale energiesysteem te verkennen. De Veghelse bedrijven krijgen op deze manier meer regie op hun energievraagstuk, verduurzamen hun energieverbruik en worden minder afhankelijk van de beperkte capaciteit op het stroomnet.

Platform Ondernemend Meijerstad heeft namens het bedrijfsleven in de gemeente Meijerstad, waar Veghel onderdeel van is, opdracht gegeven aan het Smart Business Parks consortium.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.