Ads Top

Windpark Wieringermeer vertraagd door netaansluiting

De 50 windmolens van Nuon van het Windpark Wieringermeer lopen een vertraging op van zo’n acht maanden. De oorzaak van de vertraging is dat het windpark niet op tijd aangesloten kan worden op het elektriciteitsnet. Netwerkbedrijf Liander heeft aangegeven dat aansluiting in juli 2018 bij nader inzien niet haalbaar is. De verwachting is dat het windpark rond het tweede kwartaal van 2019 aangesloten kan worden.

Windpark Wieringermeer is een samenwerkingsverband tussen Nuon en vennoten, ECN en Windcollectief Wieringermeer. Sinds 2009 werken deze partijen  in het Wieringermeer-gebied aan een nieuw windpark. Dat betekent dat oude windmolens worden verwijderd en vervangen door gloednieuwe en efficiëntere windmolens die drie keer zoveel stroom kunnen leveren.

“Voor Nuon betekent deze vertraging een vervelende kink in de kabel. We zijn al jaren bezig met de voorbereidingen en hebben dit voorjaar helaas te horen gekregen dat de netaansluiting vertraagd is. Afgelopen jaar zijn we zelf al begonnen in het gebied met diverse voorbereidingen. Een groot aantal van de oude windmolens die verdeeld waren over verschillende windparken zijn verkocht aan andere partijen. Deze windmolens zijn al verwijderd. Bovendien waren we al met een aanbesteding gestart voor nieuwe windmolens.  Dit betekent dat onze eigen planning ook flink gaat opschuiven en dat de bouw van het windpark later start, “ vertelt projectleider Gerard van Oostveen.

 De aanbesteding voor de aanschaf van nieuwe windmolens is inmiddels stil gelegd. Het wachten is op een nieuwe datum voor de aanleg van een netwerkaansluiting door Liander. Nuon bekijkt de komende periode wat de consequentie van dit nieuws is voor de projectplanning. Alle betrokken partijen zijn op de hoogte gesteld

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.