Ads Top

Strong Root Capital nieuwe eigenaar CityTec

Strong Root Capital in samenwerking met CommonWealth Investments neemt CityTec over van Stedin Groep en is per 31 maart 2017 de nieuwe eigenaar van de dienstverlener voor straatverlichting en verkeerregel- en parkeerinstallaties. Beide partijen hebben hiervoor een koopovereenkomst getekend. Alle medewerkers van CityTec verhuizen mee met de verkoop. Zij krijgen de garantie dat er minimaal twee jaar geen collectieve personeelsreducties zullen plaatsvinden. Voor de klanten van CityTec, voornamelijk gemeenten, verandert er niets in de dienstverlening. Ook de naam CityTec blijft behouden.

Stedin Groep richt zich voornamelijk op het beheer van elektriciteits- en gasnetten en marktfacilitering om de overgang naar duurzame energie mogelijk te maken, terwijl CityTec haar commerciële slagkracht moet optimaliseren in een competitieve aannemersmarkt. Omdat die missies niet in lijn met elkaar zijn, is Stedin Groep op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar.

Strong Root Capital (SRC) is een private equity investeerder die investeert in ondernemingen met het potentieel om hun positie en winstgevendheid structureel te verbeteren. SRC beheert ondernemingen variërend in omzetgrootte van € 2 mln. tot € 100 mln. CommonWealth Investments is een family office dat voor enkele vermogende families lange termijn investeringen in diverse Nederlandse ondernemingen beheert. SRC kent CityTec en de sector goed en ziet voldoende mogelijkheden voor CityTec om deze verbeterslag te realiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.