Ads Top

Vernieuwd handboek voor startende lokale energie-initiatieven

De provincie Groningen helpt lokale energie-initiatieven op weg bij de ontwikkeling van projecten via onder andere de postcoderoosregeling (Regeling verlaagd tarief). Het speciaal hiervoor vernieuwde Handboek postcoderoosprojecten in de (Groningse) praktijk biedt lokale energie-initiatieven alle benodigde informatie om succesvol een postcoderoosproject te kunnen starten.

Het vernieuwde Handboek postcoderoosprojecten is een hulpmiddel voor initiatiefnemers waardoor ze gelijk kunnen starten. Naast praktijkervaringen en tips bevat het handboek ook informatie over het nieuwe belastingstelsel Energie voor 2017 en informatie over de exploitatie van kleine windmolens die kleiner zijn dan vijftien meter. Het handboek is opgesteld in nauwe samenwerking met Greenspread, de Groninger Energiekoepel (GrEK), Grunneger Power en de Natuur- en Milieufederatie Groningen.

De provincie Groningen ziet bij de overstap naar duurzame energie een belangrijke rol weggelegd voor lokale energie-initiatieven. Een van de manieren waarop de provincie lokale initiatieven stimuleert is door ze op weg te helpen met de postcoderoosregeling (Regeling verlaagd tarief). Dit is een landelijke regeling waarbij inwoners van een stad, dorp of wijk die samen energie opwekken, volledige vrijstelling krijgen op de energiebelasting. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te leggen op het dak van een boerderij, bedrijf of maatschappelijke instelling of door gezamenlijk een kleine windmolen te kopen. Inmiddels zijn er in de provincie Groningen diverse succesvolle postcoderoosprojecten gestart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.