Ads Top

BioMCN Delfzijl investeert in verdere vergroening productieproces

Het bedrijf BioMCN in Delfzijl investeert in een nieuwe methode voor de productie van bio-methanol, een belangrijk ingrediënt van biobrandstof. Daardoor is het mogelijk om groene CO2, die vrijkomt bij biogasproductie, te injecteren in de reactor bij BioMCN. Het project leidt tot een productiecapaciteit van 15.000 ton bio-methanol en extra banen. De provincie, de Economic Board Groningen en het Rijk dragen gezamenlijk 110.000 euro bij, vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG 2017).

Het injecteren van (groene) CO2 is een nieuwe aanpak om te komen tot verdere vergroening van de producten. In de aanloop naar het uiteindelijke besluit om te investeren heeft BioMCN het nodige onderzoek gedaan samen met diverse kennisinstellingen. BioMCN investeert een bedrag van circa 1,2 miljoen euro in de fabriek in Delfzijl. Het bedrijf ziet deze investering als eerste stap op weg naar de volledige vergroening van het productieproces. Het project sluit goed aan op de Regionale Innovatie Strategie en de Noordelijke Innovatie Agenda 2014 -2020, waarmee het Noorden een leidende en toonaangevende positie in Europa wil vervullen als het gaat om duurzaam (her)gebruik van groene grondstoffen.

Al meer dan tien jaar is (bio-)methanolproducent BioMCN gevestigd in Farmsum, op het Chemiepark Delfzijl. In Farmsum beschikt BioMCN over een productiecapaciteit waarmee jaarlijks ongeveer 450 kiloton (bio-)methanol gemaakt kan worden. Bio-methanol is een groene transportbrandstof die uitstekend geschikt is als vervanging van benzine. Het bedrijf biedt werk aan bijna 65 medewerkers.

De RIG2017 maakt deel uit van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft zoveel mogelijk Groningers aan het werk te krijgen. De RIG is bestemd voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park in Groningen en moet het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid stimuleren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.