Ads Top

Duurzame mobiliteit in Limburg: 240 nieuwe laadpalen

Een belangrijke stap in de energietransitie is het verder uitbreiden van het elektrisch vervoer in Nederland. In dat kader wordt er vandaag een mooie stap gezet: de provincie Limburg en Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, tekenen een overeenkomst voor het plaatsen van 240 openbare laadpalen.

Door de overeenkomst kunnen e-rijders van 19 gemeenten in Limburg straks een openbare laadpaal aanvragen. Ook kan de gemeente besluiten laadpalen te plaatsen op strategische locaties, zodat zoveel mogelijk e-rijders er gebruik van kunnen maken.

De nieuwe laadpalen zijn geschikt voor Smart Charging. Met deze techniek gebeurt het opladen van elektrische auto’s zo effectief mogelijk. Bijvoorbeeld ’s nachts als er weinig vraag naar stroom is. Of juist in de middag als de kracht van de zon het grootst is. De beschikbare laadcapaciteit van het elektriciteitsnet wordt zo optimaal verdeeld, zonder dat e-rijders daar last van hebben. Win-win.
Met de vandaag getekende overeenkomst helpen de provincie Limburg en Enpuls elkaar met het realiseren van de doelstellingen op het gebied van verduurzaming. Henk Visser, directeur Enpuls:

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.