Ads Top

Ampyx Power en E.ON bundelen de krachten om Airborne Wind Energy naar de markt te brengen

Ampyx Power, ontwikkelaar van Airborne Wind Energy systemen, een goedkoop, duurzaam en efficiënt alternatief voor traditionele windturbines, kondigt vandaag een samenwerking aan met het Duitse energiebedrijf E.ON. Ampyx Power lanceert tevens een crowdfunding campagne om een bedrag van € 2,5 miljoen aan nieuwe investeringen op te halen.


Ampyx Power en E.ON hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om Ampyx Power's Airborne Wind Energy technologie naar de markt te brengen. E.ON draagt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en, indien succesvol, de bouw en exploitatie van een testlocatie voor Airborne Wind Energy in County Mayo, Ierland. De site zal worden gebruikt voor het testen, verifiëren en demonstreren van Ampyx Power’s laatste prototype en het daaropvolgende 2 MW Airborne Wind Energy Systeem (AWES).


Ampyx Power's 2 MW AWES worden ontwikkeld om de eerste generatie offshore windparken te vervangen wanneer deze aan het einde van hun levensduur zijn. Het testen op de testlocatie van E.ON is een belangrijke opstap naar offshore demonstratie en naar het commercieel inzetten van Ampyx Power’s AWES en opvolgende producten. 


Ampyx Power is eind 2016 gestart met de bouw van het laatste prototype. Om dit traject te financieren wil het bedrijf zijn huidige basis van informele investeerders vergroten middels een nieuwe crowdfunding campagne. De investeringen kunnen worden gedaan op de website van Ampyx Power via een eigen investeerdersportal. Sinds Ampyx Power's eerste crowdfunding campagne in 2013, investeerden zo’n 400 informele investeerders ruim 4 miljoen euro. De bestaande basis van aandeelhouders hebben in deze ronde reeds 2 miljoen euro toegezegd, waardoor een solide basis voor de crowdfunding campagne is gelegd. De toegezegde investeringen zullen in de komende weken worden afgerond.


E.ON is koploper en ‘early adopter’ op het gebied van Airborne Wind Energy. Frank Meyer, SVP B2C Solution Management and Innvation bij E.ON zegt:  “E.ON heeft in de afgelopen vijf jaar onderzoek gedaan naar Airborne Wind Energy technologieën. AWE voldoet aan onze doelstelling om de kosten voor duurzame energie te verlagen, bovendien kan met AWE groene stroom worden opgewekt op locaties waar, om economische en technische redenen, geen conventionele windturbines geplaatst kunnen worden. De samenwerking met Ampyx Power onderstreept dat wij het belangrijk vinden om een leidende rol te nemen in het vooruitbrengen van de veelbelovende opkomende Airborne Wind Energy sector.”Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.