Ads Top

Gelderse hoofdstad in het teken van de energietoekomst

Energiestad Arnhem ademt de komende weken nog meer de sfeer van energie. Vanochtend is daar, op het Velperplein, de outdoor foto-expositie Energy Future met foto´s over de toekomst van energie van start gegaan. Voor de start van de expositie bracht Team HAN Hydromotive, bestaande uit studenten Autotechniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, een Fiat Doblò mee die zij voor de gemeente Arnhem hebben omgebouwd tot een waterstofauto. De daarmee opgedane kennis past het team toe tijdens het bouwen van hun waterstofauto voor de Shell Eco-marathon.
De foto-expositie bestaat uit vijftien zuilen met  foto’s over de toekomst van energie. De foto´s zijn gemaakt door gerenommeerde, internationale fotografen als Alex MacLean, Toby Smith en Jason Hawkes. De foto-expositie is van 18 tot en met 27 april 2012 op het Velperplein in Arnhem te bezichtigen. Susan Kimkes, Campagne manager bij Shell Nederland: “Arnhem is de stad van de energie. Dit is terug te zien in de projecten van de gemeente, maar ook in die van de Hogeschool. De Hogeschool houdt zich actief bezig met onder andere innovatieve mobiliteitstechnieken en –oplossingen, waarmee ook zij bezig zijn met onze energietoekomst. En het HAN Hydromotive team doet al jaren mee aan de Shell Eco-marathon, ook dit jaar in Rotterdam. De stad is hiermee een goede plek om aandacht te vragen voor de energietoekomst en dus ook voor de foto-expositie.
Het HAN Hydromotive team werkt met zijn zelfgebouwde waterstofauto actief aan de praktische toepassing van een energie-innovatie voor de toekomst. “De Shell Eco-marathon leert ons niet alleen hoe we een waterstofauto moeten bouwen die zo zuinig mogelijk rijdt, maar laat ons ook nadenken over waarom dit nodig is nu de vraag naar energie toeneemt en de traditionele bronnen opraken. Daarom zijn we vandaag aanwezig bij de start van de foto-expositie, aangezien ook deze expositie dit onderstreept”, aldus Twan van Spanje, woordvoerder van het HAN Hydromotive team. Op dit moment zijn teamleden hard aan het werk om hun waterstofauto op tijd af te krijgen, zodat ze de nieuwe auto volgende week officieel kunnen onthullen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.