Ads Top

mia komt eindelijk naar Nederland

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Met de Nederlandse introductie van de mia Electric in maart 2012 komt daar voor ondernemers nog een voordeel bij: maximale exposure. De unieke vormgeving van deze elektrische microbus trekt namelijk absoluut de aandacht. In combinatie met de laadruimte van maximaal 1.500 liter, de korte draaicirkel en de snelle oplaadtijd, maakt dat van de mia Electric de ideale bedrijfsauto. De mia wordt in Nederland geïmporteerd door STILL, dat op basis van haar landelijke dekking en ervaring met elektrische voertuigen ook de service en onderhoud verzorgt.
De mia is ontworpen door het voormalige hoofd design van Volkswagen, Murat Günak, met steden als Amsterdam en Rotterdam stevig in het achterhoofd. De auto is in drie uitvoeringen verkrijgbaar - een drie persoonsuitvoering met een korte wielbasis, een langere vier persoonsuitvoering en een besteluitvoering. Het meest opvallende kenmerk van de mia is de centrale zitpositie. De bestuurder kan aan beide kanten instappen en heeft een perfect zicht. Eventuele passagiers achterin hebben door deze opstelling veel beenruimte. De mia is leverbaar vanaf euro 19.750,- en wordt standaard geleverd met de mobiele service van STILL.
Alle mia's worden aangedreven door een 18 kW elektromotor achterin, die een topsnelheid van 110 km/u geeft. Het standaard model weegt slechts 750 kg (verlengde modellen 759 kg) waardoor de mia uiterst zuinig is en de operationele kosten laag blijven. De mia is voorzien van een lithium-ijzerfosfaat batterij die binnen vijf uur volledig kan worden opgeladen. Dit technisch verantwoorde accusysteem is uitzonderlijk veilig en kent geen "memorie-effect". De batterij kan dus ook kort worden opgeladen zonder nadelige invloed op de levensduur. Een laadsessie van tien minuten is voldoende voor acht kilometer rijden. Voor de volledige actieradius van tachtig kilometer volstaat een stop van 2,5 uur.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.