Ads Top

Stedin wil een einde aan onnodige stroomstoringen

Stedin wil een einde aan onnodige stroomstoringen door graafwerkzaamheden. Woensdag werden Rotterdamse klanten van de netbeheerder gedupeerd door een aannemer die drie elektriciteitskabels op de kruising Nieuwe Binnenweg/Heemraadsingel doorboorde. De aannemer was bezig met het slaan van een drieënhalf meter diepe trampaal onder verantwoordelijkheid van Gemeentewerken Rotterdam. Dit veroorzaakte een gigantische kortsluiting.
De paal raakte drie kabels op de kruising Nieuwe Binnenweg/Heemraadsingel in Rotterdam.
Stedin gaat vandaag bij het Agentschap Telecom – de instantie die toezicht houdt op graafwerkzaamheden - een officieel handhavingsverzoek indienen om uit te zoeken of de aannemer bij het veroorzaken van de schade ook de wet heeft overtreden. Bij graafwerkzaamheden is het verplicht om een zogenoemde KLIC-melding te doen. De betreffende aannemer krijgt dan gedetailleerde informatie over de ligging van onder andere elektriciteitskabels en gasleidingen. De aannemer op de Nieuwe Binnenweg had een KLIC-melding gedaan, maar medewerkers hebben desondanks toch op een verkeerde locatie de paal geslagen.
Omdat ongeveer dertig procent van de storingen in het Stedingebied wordt veroorzaakt door graafwerkzaamheden, is Stedin actief betrokken bij de graafschadecampagne van Brancheorganisatie Netbeheer Nederland die volgende maand start. Zogenoemde grondroerders zijn wettelijk verplicht om bij mechanische werkzaamheden een KLIC-melding te doen bij het Kadaster. De betreffende aannemer krijgt dan gedetailleerde informatie over de ligging van onder andere elektriciteitskabels en gasleidingen. Brancheorganisatie Netbeheer Nederland start volgende maand een campagne om de bewustwording van de risico’s en de gevolgen van graafschade te vergroten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.