Ads Top

'Stop met subsidies voor alternatieve energie'

Op 13 maart opende de subsidiecarrousel van de Stichting Duurzame Energie opnieuw de poorten met de SDE+-regeling. Er wordt weer van alles gesubsidieerd: windenergie, waterkracht, osmose, fotovoltaïsche zonne-energie, thermische drukhydrolyse, biomassa, geothermie, zonthermie en ga zo maar door. Voor de energiefetisjist een mooi moment, maar voor de gemiddelde energieondernemer een bron van ergernis. De overheid subsidieert al jaren allerlei alternatieve energiebronnen. Het enige zichtbare resultaat is dat de markt is verstoord en dat onrendabele energiebronnen in gebruik zijn genomen voordat zij op eigen kracht konden concurreren met fossiele brandstoffen. Een goed voorbeeld zijn de talloze windmolens die, zoals VVD-prominent Stef Blok terecht heeft gezegd, slechts draaien op subsidie.

1 opmerking:

  1. Het gaat hier alleen maar over geld, maar er wordt geen aandacht besteedt aan wat deze duurzame technieken opleveren milieutechnisch tegenover de fossiele brandstoffen.
    Daarnaast zal niemand gaan investeren in duurzame technieken als de fossiele brandstoffen nog steeds goedkoper zijn en hebben de grote fossiele brandstoffen concerns nog meer macht dan zij nu al hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.