Ads Top

UPC neemt duurzaamste kantoor van Nederland in gebruik

Algemeen Directeur Robert Dunn van UPC Nederland en burgemeester Crone van Leeuwarden openden gisteren officieel het nieuwe UPC kantoor in Leeuwarden. Het gebouw scoort als eerste gebouw in Nederland Excellent op de BREEAM duurzaamheidsmeter en is daarmee volgens deze instantie het meest duurzame gebouw in Nederland. In het nieuwe pand werken 450 medewerkers van UPC die voorheen in twee verschillende kantoorpanden in Leeuwarden werkten. Innovatie, duurzaamheid en prettig werken staan centraal in het ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter.
Het nieuwe kantoor aan de Reviusstraat 2 herbergt veel innovaties om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken en om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Zo maakt het gebouw optimaal gebruik van daglicht. Het kunstlicht dimt vanzelf als er meer daglicht binnenvalt. Elektriciteit komt van de zonnepanelen op het dak en toiletten worden doorgespoeld met regenwater. In de zomer wordt het kantoor gekoeld met water uit de nabijgelegen trekvaart en uit de grond. In de winter wordt het gebouw vanuit het plafond verwarmd en een deel van het dak is begroeid, zodat de lucht boven het gebouw niet teveel opwarmt. Ook is er in het gebouw een goede verdeling voor werk en ontspanningsruimte en is er veel groen in het gebouw zelf.
De gemeente Leeuwarden is door UPC betrokken bij de bouw omdat ook zij een energiedoelstelling heeft: het programma Slim met Water en Energie dat zij samen met de Provincie Fryslân uitvoert. Doelstelling voor Leeuwarden is om in 2020 onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. De nieuwbouw in Leeuwarden past in het ‘Climate Challenge’ programma van UPC en moederbedrijf Liberty Global. Dit programma richt zich op het terugbrengen van het energieverbruik binnen de onderneming en het vergroten van het milieubewustzijn van UPC’ers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.