Ads Top

All Energy Day: dag vol energie

Op 23 maart 2012 organiseren tien studenten van de TU Delft de All Energy Day, het eerste landelijke congres over duurzame energie en energietechnologie van Nederland waarbij studenten, bedrijfsleven en politiek samenkomen. Van 8.45 tot 18.00 zijn er workshops, ondernemerspitches, lezingen en een innovatiemarkt waar onder meer prototypes te zien zijn. De All Energy Day vindt plaats in de Fokkerterminal in Den Haag.
Tien studenten van de TU Delft organiseren op 23 maart het eerste landelijke congres over duurzame energie(technologie) voor studenten, ondernemers en beleidsmakers. De studenten zijn betrokken bij de Energy Club, de studievereniging voor energiestudenten en oprichters van GreenBlue, een duurzaam uitzendbureau voor studenten. Annemiek Keizer, één van de initiatiefnemers van de Energy Club: “Met de All Energy Day willen we mensen inspireren en enthousiast maken voor het onderwerp energie.”
Het ochtendprogramma van de All Energy Day bestaat uit workshops van bedrijven – waaronder Ernst & Young, TenneT, Alliander, Search, Quintel en DHV - voor studenten. ’s Middags is er een centraal programma voor een breder publiek. Oud-premier Jan-Peter Balkenende en duurzaam ondernemer Ruud Koornstra geven toespraken, jonge energie-ondernemers komen aan het woord tijdens ondernemerspitches en er is een beursvloer vol innovaties op het gebied van duurzame energie(technologie).
Geïnteresseerden uit de overheid en het bedrijfsleven kunnen zich aanmelden voor de All Energy Day, maar de studenten worden geselecteerd. Voorzitter van het organiserend comité Fabian van Aerschot: “We selecteren op CV en motivatie. Bedrijven kunnen op de All Energy Day kennismaken met de echt gemotiveerde energiestudent.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.