Ads Top

Prinses Laurentien bezoekt GasTerra met Raad van Kinderen

Afgelopen vrijdag heeft een groep basisschoolkinderen onder leiding van Laurentien van Oranje een bezoek gebracht aan GasTerra. Zij spraken met de directie over door de kinderen bedachte oplossingen van een door GasTerra zelf aangedragen vraagstuk: 'Hoe kan GasTerra ervoor zorgen dat kinderen meer kennis krijgen van het onderwerp energie?'. GasTerra gaat nu onderzoeken hoe verder te gaan met de door de kinderen aangedragen oplossingen.
De basisschoolgroep vormt de Raad van Kinderen van GasTerra. Deze raad is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, een stichting die is opgericht op initiatief van Laurentien van Oranje en tot doel heeft kinderen bewust te maken van duurzaamheidsvraagstukken. GasTerra is Founding Partner van deze stichting.
De Missing Chapter Foundation wil met de Raad van Kinderen bedrijven en kinderen in gesprek brengen over duurzaamheidthema's. Naast GasTerra zijn ook Unilever, Vitens, De Efteling, Desso, Nuon, Van Gansewinkel, Jumbo, KLM en Rabobank Founding Partner van de Missing Chapter Foundation. Ieder bedrijf heeft daarbij een eigen Raad van Kinderen toegewezen gekregen.
GasTerra doet mee om kinderen bewust na te laten denken over aardgas, energie en duurzaamheid. Hiernaast ziet GasTerra het als een kans om kinderen, die immers nog met een frisse en onbevangen blik naar de wereld om zich heen kunnen kijken, te laten nadenken over oplossing van het energie- en klimaatvraagstuk. Het bedrijf hoopt dat de kinderen GasTerra kunnen inspireren en op originele ideeën kunnen brengen.
Twee basisschoolklassen vormen GasTerra's Raad van Kinderen. De bovenbouwklas van basisschool 'De Kromme Akkers' in Garnwerd en een plusklas voor hoogbegaafde kinderen van het Schoolbestuur Lauwers & Eems (een scholencollectief in Noord-Groningen). Rogier Hilbrandie is de enthousiaste docent van deze klassen; in 2007 is hij tot 'Leraar van het jaar' gekozen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.