Ads Top

Bedrijfsauto's gemeente Lelystad rijden op aardgas

Gemeente Lelystad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en daarom is onderzocht welke brandstof het best bijdraagt aan de milieudoelen. Uit het onderzoek kwam aardgas als beste brandstof uit de bus. Vrijdag 16 maart 2012 heeft autobedrijf Huijgen de eerste lichting bedrijfsauto's afgeleverd, namelijk zeven Volkswagen Caddy's voor handhavings- en onderhoudswerkzaamheden.
Aardgas veroorzaakt minder uitstoot van CO2, stikstofoxide en van fijn stof is nagenoeg geen sprake. Het reduceren van deze schadelijke stoffen levert een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit in Lelystad. Daarom is bij de vernieuwing van het bedrijfswagenmarkt voor deze schone brandstof gekozen. Bovendien wordt het aardgas naar het tankstation getransporteerd via het bestaande aardgasnetwerk, waardoor geen tankwagens over de weg nodig zijn. Vervolgens wordt het aardgas onder druk gebracht, zodat deze schone en voordelige brandstof door iedereen kan worden getankt.
In Lelystad heeft CNG Net een tankstation gerealiseerd aan de Zuiveringweg 7, waar CNG ofwel aardgas kan worden getankt. CNG staat voor Compressed Natural Gas; oftewel aardgas onder druk.
Een ander groot voordeel van auto's op aardgas is dat zij zonder aanpassingen geschikt zijn voor de toekomst, dat wil zeggen als auto's gaan rijden op Groengas. Dit Groengas wordt gemaakt van biogas. Biogas ontstaat bij de vergisting van groente-, fruit- en snoeiafval, slib en mest (zogeheten reststromen) en wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd. Het rijden op Groengas is bijna volledig CO2-neutraal.
Het bedrijfswagenpark van de van de gemeente Lelystad wordt in het komende jaar voor een groot deel vernieuwd. Na een aanbesteding kwam Athlon Car Lease uit Almere als winnaar uit de bus om als leasemaatschappij op te treden. De auto's worden geleverd door dealers uit Lelystad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.