Ads Top

Twee jaar gevangenisstraf voor fraude stroomstoring Bommelerwaard

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft 2 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 47-jarige vrouw en een 47-jarige man uit Nieuwaal. Ze worden verdacht van grootschalige fraude na de stroomstoring in de Bommelerwaard in 2007.  De Bommelerwaard zat in december 2007 dagenlang zonder stroom nadat een Apache helikopter tegen een hoogspanningsmast vloog. Bij het Ministerie van Defensie kwamen 8000 schadeclaims binnen.
De twee verdachten zouden uit naam van hun bedrijf een valse schadeclaim hebben ingediend bij het Ministerie van Defensie. Ook zouden ze valse facturen hebben verstuurd waarin stond dat ze aan een ander bedrijf 280-duizend planten zouden hebben geleverd, maar in werkelijkheid zijn de planten nooit geleverd. In totaal gaat het om een bedrag van ruim twee miljoen euro.
Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat de twee verdachten schuldig zijn aan valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Volgens de officier hebben verdachten misbruik gemaakt van de situatie en wilden ze een slaatje slaan uit het helikopterongeluk.
Volgens het OM is voor beide verdachten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van twee jaar op zijn plaats. Daarnaast moeten de twee onderneming waaraan zij leiding gaven, een boete betalen van elk 100-duizend euro. De rechtbank doet op 22 maart uitspraak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.