Ads Top

Stichting Duurzaam Salland start eerste zonnepanelen-actie

Stichting Duurzaam Salland gaat in de volle breedte een nieuw initiatief voor de collectieve inkoop van zonnepanelen ondersteunen. Het nieuwe initiatief, georganiseerd onder de naam Zonopkomst, moet zonne-energie voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken. Dat kan door lokaal de vraag naar zonnepanelen te bundelen en gezamenlijk in te kopen bij de fabrikant. Daarmee sluit de actie goed aan bij de actie van 2011. Toen werd er ruim een half miljoen euro subsidie aan het project ‘Raalte Wil Zon’ toegewezen. Voor nieuwe deelnemers zal opnieuw subsidie worden aangevraagd.
Stichting Duurzaam Salland ondersteunt de activiteiten van Zonopkomst omdat dit inkoopcollectief bewoners onafhankelijk adviseert over de aanschaf van zonnepanelen. De kosten die worden gemaakt voor het organiseren zijn daarbij volledig transparant. De stichting vindt het ook belangrijk dat wordt samengewerkt met lokale installateurs. Dat betekent dat lokale bedrijven een stukje werkgelegenheid wordt geboden. Bij een eventuele storing of uitbreiding van het systeem kan bovendien snel geschakeld worden.
Zonopkomst werkt niet met vaste leveranciers, beoordeelt aanbiedingen op een goede prijs/kwaliteit verhouding en let erop dat er sprake is van een goede garantie en service. Ze hanteren deze werkwijze om ook in de komende jaren ervoor te zorgen dat deelnemers altijd een goed product krijgen voor een lage prijs. Het is bovendien van het grootste belang dat zonnepanelen minimaal 25 jaar lang zorgeloos op het dak kunnen blijven liggen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.