Ads Top

PVV tegen dure gehaktmolens

De PVV Groningen heeft naar eigen zeggen met veel ongenoegen kennisgenomen van het plan van het Rijk om in Groningen 2000 MW aan windenergie op te wekken. Dit zou betekenen dat er 1000 windmolens van twee megawatt of 300 Megawindolens (6 MW) met een hoogte van 199 meter worden gebouwd. Twee keer de Martinitoren dus. Volgens de PVV Groningen heeft de Groningse burger al jaren een duidelijk signaal afgegeven tegen windenergie. Net als bij CO2-opslag is er geen draagvlak onder de Groningse burger.
De nadelen van windenergie zijn volgens de politieke partij algemeen bekend. Ze veroorzaken geluidsoverlast tot meer dan 2 km, slagschaduw, daling van de woningprijzen in de directe omgeving, trilling en een mogelijk schadelijk laagfrequent geluid. Daar komt bij dat windenergie niet rendabel is en dat ook niet zal worden. De PVV zegt de enige partij te zijn die de Groningse burgers in krimpgebieden beschermt tegen deze 'dure gehaktmolens'.


4 opmerkingen:

  1. Wind......verkopen in een land van water drogers .....lang voore PVV al een fanatiek tegenstander van de MECHANISCHE NEP STROOM ......wanneer toont de gemeene eens de onderhoud kosten, van die volkomen verouderde gehaktmolens ...ook geniaal voor MILIEU liefhebbers ...Don Quichote aan de macht !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. idd , de onderhouds kosten zijn hoog., al heeft het wel een voordeel tt.o.v. benzin/olie >> Je hoeft er niet andere LANDEN voor binne te vallen en pre-emptive strikes los te laten op burgers!!! er kleeft dus geen bloed aan wind-energie , wat olie wel doet, en hoef je dus ook geen verarmd uranium raketten af te schieten op tanks en doelen, zodat daaruit weer mismaakte kinderen geboren worden!! dit terzijde verder, neem (schoongeproduceerde zonnepanelen of investeer meer geld in nul-punt-energie!!!)

    windmolens:
    Het mag dan wel een groene vorm van energieopwekking zijn, toch zijn de gebruikte materialen vaak niet zo duurzaam dan men pretendeert. Zo zijn de wieken van de windturbines vaak vervaardigd uit polyester en polyutheraan, een combinatie van kunststoffen die na gebruik heel slecht te recycleren is. Als U dan weet dat een windmolenwiek een levensduur heeft van ongeveer vijftien jaar tot twintig jaar dan kan U al beseffen dat de afvalberg die ontstaat bij de verwerking van de oude rotorbladen enorm groot is. Zeker nu dat men blijft investeren in windenergie en nieuwe molens blijft plaatsen. Dit enorm nadeel heeft al voor veel kritiek gezorgd op de implementatie van windenergie als vaste, alternatieve energievorm. Bovendien is de hoeveelheid energie die nodig is voor de productie van de materialen voor een windmolen enorm hoog en wordt deze energie door windmolen zelf maar aangemaakt in zes maanden tijd, wat enorm lang is.

    Niet alleen dit maar ook het prijzenkaartje dat hangt aan een enkele molen is enorm hoog in vergelijking met de energiecentrales op fossiele brandstof. Dit wordt grotendeels opgevangen door subsidies maar is desondanks toch nog een enorm bedrag. Ook de windsnelheid speelt een belangrijke rol en deze is vaak onvoorspelbaar en zeer moeilijk in te schatten. Daarbovenop is de plaatsing van windmolens in de natuur niet enkel een lelijk zicht maar ook gevaarlijk voor de bevolking vogels die zich huisvest in de bossen of gebieden nabij deze molenparken. Bepaalde soorten eenden blijven bijvoorbeeld honderden meters weg van de molens uit angst waardoor hun habitat enorm verkleind. Vleermuizen sterven of raken vaak gewond doordat de verschillen in de luchtdruk nabij de wieken enorm verschillen. Ook kan men last ondervinden van de schaduw en ook het geluid dat zo’n windmolen produceert. Daarom dan ook dat men de windmolenparken zo ver mogelijk wil plaatsen van de woonomgevingen van zowel mensen als dieren om te voorkomen dat ze deze nadelen zouden ondervinden. Toch moet men op elke locatie rekening houden met de lage massadichtheid van wind. Hierdoor is de energiedichtheid enorm beperkt en kan men vaak een niet al te hoog rendement halen en dit bij een installatie die qua kosten enorm hoog kan oplopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja gemakkelijk praten vanaf die gasbel, wat zouden ze vinden van een kerncentrale in de Eemshaven? Het is wel Europese werkgelegenheid om ze te bouwen en werk voor de vele Groninger werkzoekenden om ze te onderhouden. Kortom PVV wat willen jullie nu wel?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De opmerkingen van de pvv zijn zoals gewoonlijk onzin
    Ze zijn zo dom hun eigen achterban te bestelen van de winst uit de wind. Henk en Ingrid kunnen met een simpele investering, 20 jaar gratis stroom hebben. Als Henk en Ingrid gewoon commerciële stroom zouden blijven kopen van een gemiddeld energiebedrijf, zijn ze in die 20 jaar 16.000 EUR duurder uit.
    Dat is dan nog zonder subsidie gerekend.

    Er zijn normen voor het bouwen van windmolens, juist om de burgers te beschermen tegen mogelijke overlast.
    Zo zijnde geluidsnormen voor windmolens 10 dB scherper dan voor verkeer of bedrijven.

    Henk en Ingrid, of Geert Wilders, rijden met hun auto's een factor 1000 meer vogels dood dan hun stukje windmolen.
    De norm voor windmolens is dan ook zo dat hij niet gebouwd wordt als er bedreigde diersoorten door zouden kunnen uitsterven.

    Voor de rest is een windmolen een rendabele investering. Rijke mensen investeren er graag in, voor de belasting aftrek. En omdat de wind voor een stabiel en voorspelbaar inkomen zorgt.

    Daarom is het beter als burgers voorrang krijgen bij het investeren in een windpark.
    Robin Hood voor het landschap

    http://www.duurzamebrabanders.nl/Robin_Hood_voor_het_Landschap

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.