Ads Top

Elektriciteitsverbruik blijft dalen

Het Nederlandse elektriciteitsverbruik is in januari 2012 lager uitgevallen dan de maand ervoor. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van elektriciteitstransporteur TenneT. De ontwikkeling van het elektriciteitsverbruik laat nu acht maanden op rij een dalende trend zien in vergelijking met het jaar ervoor.
TenneT publiceert iedere maand op haar website rond de 20e actuele cijfers rond om het energieverbruik, productie, import en export. Met de cijfers geeft de landelijk elektriciteitstransporteur meer transparantie over de ontwikkelingen in de elektriciteitsmarkt. De cijfers zijn terug te vinden in een drietal grafieken. Een grafiek toont het elektriciteitsverbruik in terawattuur (TWh) per maand. De getallen zijn weergegeven als voortschrijdende jaartotalen. Dat wil zeggen dat per maand het totaal van die maand inclusief de elf voorgaande maanden is gebruikt. Daarnaast is een grafiek opgenomen, die het procentueel verschil aangeeft in verbruik ten opzichte van dezelfde maand van het jaar ervoor. Een positief getal betekent hierbij dat het verbruik is toegenomen ten opzichte van het vorige jaar, een negatief getal dat het verbruik is afgenomen. Het verbruik is onder andere afhankelijk van het aantal werkdagen in een maand en specifieke weersomstandigheden.

1 opmerking:

  1. Vorig jaar januari was het verbruik nog 4 procent hoger dan het jaar ervoor. In janauri 2012 was het verbruik gelijk aan dat van vorig jaar.
    http://www.goedkoopste-energieleverancier.nl/component/content/article/99-elektriciteitsverbruik-voor-achtste-maand-op-rij-gedaald

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.