Ads Top

Onderzoek duurzame en goedkope energie

‘Elke dag een ZONdag’. Onder dat motto laat de gemeente Noordwijk onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om duurzame energie op te wekken met zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Conclusion Energy Consultants. Het onderzoek richt zich op dertien gebouwen, te weten: het gemeentehuis, zeven schoolgebouwen, de brandweerkazerne, de bibliotheek, twee gymzalen en het theater de Muze.
Als het onderzoek positief uitpakt, gaat de gemeente een constructie aan waarbij zij geen omkijken heeft naar het onderhoud van de panelen. Die verantwoordelijkheid ligt bij het bedrijf dat de panelen plaatst. Daarvoor ontvangt dit bedrijf een vast bedrag. Wethouder Martijn Vroom (CDA) van Milieu en Openbare Ruimte hoopt dat het onderzoek aan zijn verwachtingen beantwoordt. Vroom: “Het systeem is innovatief en past geweldig in de voorbeeldfunctie van de gemeente, want duurzamer dan dit kan bijna niet. Daarnaast levert het geld op. De energierekening stijgt niet mee met verhogingen. En als de panelen na enkele jaren financieel zijn afgeschreven gaan de kosten echt met een smak omlaag.”
Het onderzoek zal per gebouw in kaart brengen wat de huidige energielast is, hoe en hoeveel panelen kunnen worden geplaatst en hoever de energielast met het nieuwe systeem omlaag kan.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.