Ads Top

Bijna 20.000 storingen verholpen aan cv-ketels en geisers

Veel cv-ketels en geisers hebben moeite met de kou van de afgelopen nachten en werken niet meer naar behoren. Het betekent dat monteurs van de Energiewacht, Energiewacht Groep, GEAS Energiewacht, Kemkens, Volta en Delta Gasservice (servicepartners van Essent) in de afgelopen 2 weken bijna 20.000 storingen aan cv-ketels en geisers hebben opgelost. Dit zijn er tweemaal zoveel als vorig jaar.
'De monteurs maken overuren en komen haast handen tekort om mensen weer een warm huis te bezorgen,' zegt Job Muurmans van Essent. 'Merendeel van de problemen is veroorzaakt door bevroren toevoerleidingen, waardoor lekkages aan de cv-ketels en geisers zijn ontstaan. Het is bijzonder, maar onze monteurs zijn situaties tegengekomen, waarbij de cv-ketel onder een ongeïsoleerd dak stond en ze tussen de dakpannen door naar buiten konden kijken'. De servicepartners van Essent hebben bij ongeveer 1100 klanten een nieuwe cv-ketel geplaatst.

Naast het oplossen van technische problemen aan cv-ketels en geisers geven medewerkers van de servicepartners tips om woningen zo efficiënt mogelijk te verwarmen en problemen te voorkomen.

Tips om verwarmingsproblemen te voorkomen

1. Houdt de temperatuur op peil
Het is verstandig de temperatuur in huis 's nachts niet te laag laten worden. Een temperatuur van 18 graden is prima. 's Ochtends heeft de ketel er dan minder moeite mee het huis op te warmen tot een aangename temperatuur. Draai bij vorst alle radiatoren een beetje open. Het is nu belangrijk de temperatuur in bepaalde vertrekken van het huis niet zo laag gaat zakken dat er schade kan ontstaan.

2. Voorkom bevroren leidingen
Ook om bevroren leidingen te voorkomen is het advies 's nachts de cv-ketel gewoon te laten branden. Dit geldt vooral voor woningen die op de bovenverdieping minder goed geïsoleerd zijn. Wanneer de kamertemperatuur beneden 15 graden is kan het op de bovenverdieping al rond het vriespunt zijn. Ook het isoleren van de cv-leidingen in onverwarmde ruimtes zoals op zolder of in de garage helpt om bevroren leidingen te voorkomen.

3. Profiteer van cv-ketel aanbod met korting
Essent heeft iets nieuws: het KetelVoordeelPakket. Dat is een gloednieuwe cv-ketel inclusief persoonlijk keteladvies door onze lokale servicepartners. Maar dat niet alleen. Ook de installatie en het onderhoud zitten in het pakket.

4. Verwarming op druk
Door ervoor te zorgen dat de cv-installatie goed is ontlucht en bijgevuld kost het de cv-ketel minder energie om de woning te verwarmen. En het duurt ook minder lang voordat het een behaaglijke temperatuur is in huis.

5. Goed ventileren
Een andere tip voor lagere stookkosten is frisse lucht binnen te laten. De lucht in huis is vochtig. Door de ramen op te zetten komt er meer droge lucht in huis en dit is beter te verwarmen dan vochtige lucht. En het is nog gezonder ook. Sluit ventilatieroosters nooit af. Een gebrek aan ventilatie kan gevaarlijk zijn.

6. Onderhoud cv-ketel
Zonder onderhoud raakt de verwarmingsketel vervuild. De ketel krijgt eerder storingen en het rendement daalt met 10%. Regelmatig cv-ketel onderhoud bespaart dus ook energie.

1 opmerking:

  1. Als je cv-ketel uitvalt merk je pas hoe belangrijk die is. Een 20 jarig jubileum van je cv-ketel kun je dus maar beter niet vieren.
    Ben je op zoek naar een nieuwe cv-ketel kijk dan eens hier, heel handig: http://www.hoe-koop-ik.nl/cv-ketel

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.